ΣΕΠΕ: Προτάσεις στο ν/σ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 16:03

Ως θετική εξέλιξη χαιρετίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) η υποβολή του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, καθώς ενσωματώνονται σε αυτό οι αντίστοιχες κοινοτικές οδηγίες στο εθνικό δίκαιο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, πολλές από τις διατάξεις παρουσιάζουν κενά και προβλήματα, που σε μεγάλο βαθμό απειλούν να αναιρέσουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα του νέου νόμου.

Με κεντρικό στόχο την ανάπτυξη των επενδύσεων και τη μείωση της απόστασης που χωρίζει την Ελλάδα με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, ο ΣΕΠΕ κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση και τη συμπλήρωση συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, όπως:

- Η περαιτέρω διασφάλιση της ανεξαρτησίας της ΕΕΤΤ (η οποία συρρικνώνεται σημαντικά με το νομοσχέδιο, όπως εκτιμά).

- Η συμπλήρωση των διατάξεων περί δικαιωμάτων διέλευσης.

- Η αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας που -κατά τον ΣΕΠΕ- επιτείνονται με το νομοσχέδιο με την προσθήκη ενός ακόμη βαθμού δικαιοδοσίας για τις κανονιστικές αποφάσεις.

- Η πρόβλεψη να υποχρεώνεται η ΕΕΤΤ να αξιολογεί και να δημοσιοποιεί τους αντίκτυπους από τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

- Η διαρκής συμμετοχή στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών εκπροσώπων της αγοράς, του ΣΕΠΕ και των χρηστών κατά το πρότυπο του Γαλλικού Τηλεπικοινωνιακού Νόμου.

- Η δραστικότερη αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχόλησαν έντονα τα τελευταία χρόνια την αγορά και αποτελούν εστία συνεχούς έντασης, όπως είναι η διασύνδεση, η κοστοστρέφεια, η διαφάνεια, οι συνεγκαταστάσεις, τα τοπικά δίκτυα, οι μισθωμένες γραμμές, τα υποδείγματα προσφοράς χρήσης του δημόσιου τηλεπικοινωνιακού δικτύου και οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

Ο ΣΕΠΕ τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και, κατά συνέπεια, χωρίς μια μεγάλη, υγιή και δυναμική αγορά Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, δεν μπορεί να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος της σύγχρονης ηλεκτρονικής Ελλάδας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΤΛ



Σχολιασμένα