Creta Farms: Διαξιφισμοί και μετοχικοί συσχετισμοί

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η χθεσινή γενική συνέλευση της Creta Farms
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 18:07
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Από την έντυπη έδοση

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα εξελίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms, η οποία έλαβε χώρα στην Κρήτη. Η διαδικασία διήρκεσε πολλές ώρες, με την καταμέτρηση των εξουσιοδοτήσεων να κρατά ως αργά το απόγευμα. Δεδομένου ότι η επικοινωνία με τους βασικούς μετόχους δεν ήταν εφικτή, με επιφύλαξη αναφέρεται ότι μέχρι το απόγευμα η πλευρά του Εμμ. Δομαζάκι φερόταν να είναι ενισχυμένη. 

Σημειώνεται ότι το μείζον ζήτημα της γενικής συνέλευσης αφορούσε τους μετοχικούς συσχετισμούς, οι οποίοι θα είναι ικανοί να ανατρέψουν τη σύνθεση, επιτρέποντας στον Κωνσταντίνο Δομαζάκη να επιτύχει την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και να πάρει υπό τον έλεγχό του την εταιρεία, εξέλιξη στην οποία αντιτίθεται σθεναρά η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρείας, ήτοι ο Εμμ. Δομαζάκις.

Εκτός της «εμπόλεμης ζώνης», το ουσιαστικό σκέλος στην εξέλιξη της υπόθεσης αφορά την ερχόμενη Παρασκευή, όταν εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Creta Farms.

Επιδίωξη είναι όλες οι διαδικασίες να τρέξουν γρήγορα, δεδομένης της δυσμενούς θέσης στην οποία βρίσκεται η αλλαντοβιομηχανία, η οποία ακόμα και με την «ένεση» της ενδιάμεσης χρηματοδότησης δεν έχει πολύ χρόνο βιωσιμότητας, δεδομένων των μεγάλων απωλειών που έχει προκαλέσει η κατάσταση των τελευταίων μηνών στην παραγωγική δυναμική της.

Εξάλλου, εκφρασμένη πρόθεση είναι έως τον Οκτώβριο οι συζητήσεις με τον στρατηγικό επενδυτή να βρίσκονται σε προχωρημένη φάση, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο και για την κατάθεση στο Πρωτοδικείο αιτήματος υπαγωγής σε καθεστώς εξυγίανσης, στο πλαίσιο των όσων προβλέπονται στο άρθρο 106. Διότι θα πρέπει να σημειωθεί ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Creta Farms, η δικαστική οδός φέρεται να είναι μονόδρομος για την επόμενη μέρα της εταιρείας σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι ιδιαίτερα δύσκολο οι πιστωτές της αλλαντοβιομηχανίας να συναινέσουν σε κάποιο άλλο μοντέλο αναδιάρθρωσης.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για την Creta Farms, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο αριθμός των μη δεσμευτικών προτάσεων δύναται να κυμανθεί μεταξύ επτά έως δέκα, εκτός βέβαια απροόπτου, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα