Mitsubishi UFJ: Ανάπτυξη από το εξωτερικό επιδιώκει ο πρόεδρός της

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 07:59

ΞΕΝΗ εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών ενδέχεται να αγοράσει η Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Νobuo Kuroyanagi, με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας της, καθώς η αναζωογόνηση της οικονομίας της Ιαπωνίας, αποτυγχάνει να τονώσει τον εσωτερικό δανεισμό.

«Δεν αντέχουμε να μείνουμε στο εσωτερικό της χώρας», είπε ο Kuroyanagi. «Είναι κρίσιμο να επεκτείνουμε τις τραπεζικές μας δραστηριότητες παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Θα το κάνουμε μόνοι μας εάν μπορούμε, αλλά εάν μία ξένη εταιρεία έχει υπηρεσίες που θέλουν οι πελάτες μας δεν θα αποκλείαμε την αγορά της».

Η Mitsubishi UFJ, η οποία ξεπέρασε την Citigroup Inc. και κατέστη πέρυσι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς για εμπορικές συναλλαγές με ιαπωνικές εταιρείες που λειτουργούν στην υπόλοιπη Ασία, είπε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Τόκυο ο Kuroyanagi.

Ο Kuroyanagi, 64 ετών, σκοπεύει να αυξήσει τις αμοιβές από τις συμβουλευτικές και άλλες υπηρεσίες σε ιαπωνικές εταιρείες, καθώς επεκτείνονται στο εξωτερικό. Οι απ΄ευθείας ξένες επενδύσεις ανήλθαν συνολικά το 2005 σε 10,7 δισ. δολ., διπλάσια από το επίπεδο των τριών τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν φτάσει στα ύψη στην Ιαπωνία, εν αναμονή των επενδυτών ότι οι δανείστριες θα μπορέσουν αν κερδίσουν από την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο από την εξαγορά της UFJ Holdings Inc. από την Μitsubishi Tokyo Financial Group Inc. αναρριχήθηκαν 55% πέρυσι, παράλληλα με την άνοδο 56% που σημείωσαν οι 84 μετοχές των τραπεζών που αποτελούν τον δείκτη Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα