Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 10:22

Euroxx: «Η συνεχής άνοδος τιμών από την αρχή του έτους οδήγησε τη Σοφοκλέους σε σωρευτικά κέρδη της τάξεως του 7,6% περίπου. Οι όγκοι συναλλαγών διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα υπογραμμίζοντας το αμείωτο ενδιαφέρον των επενδυτών. Το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο Χ.Α. μας επιβάλλει να υπενθυμίσουμε ότι οι τοποθετήσεις σε τίτλους πρέπει να γίνονται προσεκτικά καθώς και ότι μια πιθανή διόρθωση δεν αλλάζει τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά μιας εταιρείας».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 1,33% υψηλότερα, φθάνοντας σε νέο υψηλό πενταετίας, με τον τζίρο να ανέρχεται στα €346εκ. (-7,4%). Το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες μετοχών, ενώ οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν για ακόμα μία φορά… Το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό, συνεπώς αναμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά δημιουργεί καθημερινά και νέα υψηλά, επηρεασμένη θετικά από θετικές εκθέσεις διεθνών οίκων και φυσικά από θετικές εκπλήξεις όπως της Alpha Bank που παρουσίασε χτες το 5ετές πλάνο της. Η λήξη των ΣΜΕ Ιανουαρίου δεν αναμένετε να επηρεάσει όπως συνήθως την ελληνική αγορά, καθώς η δυναμική που υπάρχει υπερκεράζει τα όποια γεγονότα δημιουργούνται. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς η συσχέτιση που υπάρχει με τις διεθνείς αγορές είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα