Μειώσεις τιμών αν η Ελλάδα συμμορφωθεί με τις επιταγές της Ε.Ε. για τα αυτοκίνητα

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 15:01
UPD:15:02

Σημαντικές μειώσεις τιμών θα επέλθουν στις τιμές των μεταχειρισμένων οχημάτων αν η Eλλάδα συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/16/1141649.htm , αναφορικά με τον τρόπο φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) Βαγγέλης Σαραντίδης, με αφορμή τη χθεσινή παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα μεταχειρισμένα.

Ο κ. Σαραντίδης εκτιμά ότι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πενταετίας θα πωλούνται φθηνότερα κατά ένα τρίτο της τιμής στην οποία πωλούνται σήμερα. Οπως τόνισε, η μείωση θα είναι αισθητή σε οχήματα υψηλού κυβισμού, στα οποία η τιμή θα είναι αντίστοιχη με ένα μεσαίο οικογενειακό. Για παράδειγμα μια Mercedes SLK πενταετίας θα κυμαίνεται περίπου στα 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραντίδη, οριστική εικόνα για το αν τελικά η χώρα μας θα επιλέξει την οδό της σύμπλευσης με τα κοινοτικά πρότυπα ή η υπόθεση θα εκδικασθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα υπάρχει το Μάρτιο, μετά και τις διερευνητικές επαφές που θα έχει ο Σύνδεσμος με τους αρμόδιους φορείς. Όπως είπε, δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξουν και προσφυγές εμπόρων για διαφυγόντα κέρδη, αν η Ελλάδα συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα