Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Kλείσιμο

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2001 21:18
UPD:21:20

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Πιέσεις δέχθηκαν οι εταιρείες της λεγόμενης «Παλαιάς Οικονομίας» και ειδικότερα οι κλάδοι των καπνοβιομηχανιών και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ειδικότερα, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε κατά 0,32% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Η μετοχή της εταιρείας Πληροφορικής CMG σημείωσε κατακόρυφη πτώση κατά 18,74% μετά τη σημερινή προειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, ενώ οι καπνοβιομηχανίες Imperial Tobacco και British American Tobacco υποχώρησαν κατά 6,47% και 5,23% αντιστοίχως.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,45% και διαμορφώθηκε στις 5.480,05 μονάδες. Η μετοχή της εταιρείας καλλυντικών L’ Oreal κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 3,74%, ενώ ανάλογη πτώση σημείωσε και η μετοχή της Αventis.

Σε θετικό έδαφος πέρασε πριν από λίγη ώρα ο δείκτης Xetra Dax στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στις 6.179,25 μονάδες με άνοδο 0,23%. Η μετοχή της SAP με εντυπωσιακά κέρδη 9,48% ηγείται της ανόδου μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ υψηλότερα των αναμενόμενων αλλά και την πρόβλεψη για μεγαλύτερα κέρδη τα δύο επόμενα τρίμηνα. Από την άλλη μεριά, η μετοχή της ενεργειακής E.On υποχωρεί κατά 2,57%, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα