Τράπεζα Πειραιώς: Εμφαση στην τραπεζική μεγάλων ιδιωτών πελατών

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 17:49

Έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα τραπεζικής μεγάλων ιδιωτών πελατών (private banking) δίνει η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την προσφορά προς τον πελάτη του συνόλου των νέων και σύγχρονων υπηρεσιών που αφορούν όχι μόνο στη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου, αλλά και στη διαχείριση του συνόλου της περιουσίας (wealth management).

Τα παραπάνω επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας Γιάννης Κυριακόπουλος και ο επικεφαλής του τομέα Ευάγγελος Ντουνιάς. Παρουσιάζοντας τις προτεινόμενες τοποθετήσεις του wealth management της Τράπεζας Περαιώς στις αναπτυγμένες αγορές, ο Αλέξης Σουλτογιάννης, υπεύθυνος επενδύσεων, ανέφερε ότι για την Ελλάδα προτείνονται τοποθετήσεις σε έξι επιλεγμένες μετοχές των εταιριών Alpha, Εθνικής Τράπεζας, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Coca Cola.

Στην Ευρώπη προτείνεται τοποθέτηση σε ένα ETF (ειδικό επενδυτικό προϊόν) αντιπροσωπευτικό των 50 εταιριών της ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση (EURO50), σε ένα καλάθι των μεγαλύτερων εταιριών της χρηματιστηριακής αγοράς της Γερμανίας (δείκτης DAX) και στο αμοιβαίο κεφάλαιο ING European Small Caps με έμφαση εταιρίες με μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Στις ΗΠΑ προτείνεται τοποθέτηση σε ένα EFT αντιπροσωπευτικό του δείκτη S&P 500 των εταιριών των ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, σε αμοιβαίο κεφάλαιο ING Clobal High Divident Yied που προσφέρει έκθεση σε εταιρίες με υψηλή μερισματική απόδοση, σε ETF που ακολουθεί τη σύνθεση και τις μεταβολές του δείκτη Nasdaq 100 και σε ένα ETF που ακολουθεί τη σύνθεση και τις μεταβολές του βιομηχανικού κλάδου των ΗΠΑ. Στις αναδυόμενες αγορές προτείνονται συγκεκριμένες τοποθετήσεις στις αγορές της Βραζιλίας, Ταϊβάν και Σιγκαπούρης.

Αναφερόμενος γενικότερα στις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα μεγάλων ιδιωτών πελατών στην Ελλάδα, ο κ. Κυριακόπουλος επισήμανε ότι είναι μεγάλες και σύμφωνησε με εκτιμήσεις ότι ο αριθμός της πελατείας στον τομεά αυτό κυμαίνεται γύρω στους 30.000 ιδιώτες.

Μεταξύ των θεμάτων που προσφέρει το wealth manegement της Πειραιώς, περιλαμβάνονται συμβουλές επί φορολογικών θεμάτων, η διαχείριση συνολικών κινδύνων σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, κληρονομικά ζητήματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επενδύσεις σε έργα τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΤΡ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα