Ινδία: Με φοροελαφρύνσεις 20 δισ. δολ. στηρίζει την οικονομία

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:21
UPD:14:29
SHUTTERSTOCK

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την απότομη επιβράδυνση της οικονομίας της σε ένα άκρως δυσμενές διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση της Ινδίας μειώνει αισθητά τα βορολογικά βάρη για τις επιχειρήσεις. Ανακοίνωσε ένα πακέτο αξίας 20 δισ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή κατά 8 μονάδες και άλλα φορολογικά κίνητρα. 

Οι επιχειρήσεις της χώρας θα φορολογούνται από 1ης Απριλίου με συντελεστή 22% έναντι 30% σήμερα. Ο συντελεστής θα είναι ένας από τους χαμηλότερους για τα εταιρικά κέρδη στην Ασία. Οι νέες εταιρείες που θα συσταθούν από 1ης Οκτωβρίου θα επιβαρύνονται με συντελεστή μόλις 15%- όσο και στη Σιγκαπούρη. Το οικονομικό επιτελείο του Ναρέντρα Μόντι ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, που είναι η βραδύτερη της τελευταίας εξαετίας.

Στον απόηχο της απόφασης ο δείκτης του χρηματιστηρίου S&P BSE Sensex έκανε άλμα 5,3%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και μία δεκαετία. Ωστόσο τα κρατικά ομόλογα της χώρας δέχθηκαν σφυροκόπημα, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για επιδείνωση των δημοσιονομικών. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα