ΚΠΣ: Υπό όρους υπογραφή συμβάσεων τα έτη 2007 και 2008

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 18:36

«Σε 22 μήνες διπλασιάσαμε την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Θέλω να σας συγχαρώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για τις επιδόσεις σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, μιλώντας στους γενικούς γραμματείς περιφερειών και Υπουργείων, στην συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ο κ. Φώλιας επισήμανε την ανάγκη οι προσπάθειες όχι μόνο να συνεχισθούν, αλλά να εντατικοποιηθούν.

«Ο στόχος είναι κοινός, οι πόροι δεν περισσεύουν και δεν έχουμε τα περιθώρια να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ», συνέχισε ο Υφυπουργός και ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με την κανονιστική δυνατότητα για νομικές δεσμεύσεις πέραν, του 2006.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει η δυνατότητα επί της αρχής, για υπογραφή συμβάσεων τα έτη 2007 και 2008. Γίνονται οι κατάλληλες αναλύσεις σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να γίνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Θα πρέπει πάντα όμως να λαμβάνεται υπόψη ότι οι νομικές δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται έγκαιρα, ώστε οι τελικοί δικαιούχοι να δύνανται να υλοποιήσουν τις δράσεις και τα έργα τα οποία έχουν αναλάβει και να έχουν ολοκληρώσει τις αντίστοιχες διαδικασίες πληρωμών, σε ωφέλιμο χρόνο και σε κάθε περίπτωση πριν τη καταληκτική ημερομηνία επιλεξιμότητας δαπανών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα