Ρυθμίσεις για ασφαλισμένους ΤΑΕ σε Βόλο και Λειβαδιά

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 19:24

Εχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις και έχουν δρομολογηθεί διοικητικές έρευνες για να εντοπισθούν οι δράστες και οι συνεργοί τους στις υποθέσεις ατασθαλιών που σημειώθηκαν στο Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων (ΤΑΕ)στις περιοχές του Βόλου και της Λειβαδιάς, ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Αγγελόπουλος, σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Ταμείου και των τοπικών φορέων.

Για να μην υπάρξουν συνέπειες στους ασφαλισμένους, ο υπουργός δήλωσε ότι για χρονικό διάστημα έξι μηνών όλοι οι ασφαλισμένοι του ΤΑΕ Βόλου και Λειβαδιάς έχουν τη δυνατότητα θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας. Επίσης για όλο το έτος 2006 σε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΑΕ Βόλου χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα για κάθε νόμιμη χρήση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δήλωσε ότι επεξεργάζεται σχέδιο νόμου με το οποίο θα δημιουργηθεί ενιαίος φορέας ελέγχου όλων των ασφαλιστικών οργανισμών της χώρας, ο οποίος θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό και στον οποίο θα ενταχθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που βρίσκονται σήμερα διάσπαρτοι στα διάφορα ταμεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα