Αισιοδοξεί η Goldman Sachs για τις χρηματιστηριακές αγορές

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 20:36

Αισιοδοξεί η Goldman Sachs Group Inc για τις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως το 2006, δεδομένης της προοπτικής για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο της Goldman στο Λονδίνο διατυπώθηκε η πρόβλεψη ότι οι αποδόσεις μετοχών στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του πλανήτη, την αμερικανική, θα είναι το 2006 οι υψηλότερες στα τελευταία τρία χρόνια. Η μεγαλύτερη άνοδος θα καταγραφεί στα χρηματιστήρια της Ασίας και η μικρότερη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο επικεφαλής για τη χάραξη επενδυτικής στρατηγικής της Goldman στις ΗΠΑ Ειμπι Τζόζεφ Κοέν προέβλεψε ότι στα τέλη του 2006, ο δείκτης Standard & Poor's ενδέχεται να ανέλθει στις 1.400 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 12% σε σχέση με το "κλείσιμο" της 30ης Δεκεμβρίου του 2005. Οι αποδόσεις των μετοχών στις ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων- θα είναι 13% το 2006, εκτιμά το στέλεχος και εταίρος της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας στον πλανήτη.

Οι αποδόσεις μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα είναι 11%, εκτιμά ο Πίτερ Οπενχάιμερ, επικεφαλής για τη χάραξη στρατηγικής στην Ευρώπη.

Το Bloomberg σημειώνει, ωστόσο, ότι ο Κοέν ήταν, στις αρχές του 2005, ο πλέον αισιόδοξος με δωδεκάμηνη πρόβλεψη για τον S&P 500 στις 1.325 μονάδες.

Η J.P. Morgan Chase & Co δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της Goldman, προβλέποντας πτώση φέτος του S&P 500, καθώς τα εταιρικά κέρδη εκτιμά ότι θα διαψεύσουν τις προσδοκίες.

AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα