Benq: Πρόβλεψη έκρηξης των πωλήσεων, σχέδια διπλασιασμού δυναμικότητας

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 08:01

ΑΥΞΗΣΗ 90% των εσόδων το 2006 προβλέπει να εμφανίσε η Benq Corp., η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά του μη κερδοφόρου τμήματος κινητών τηλεφώνων της Siemens AG τον Σεπτέμβριο.

Οι πωλήσεις της Benq έχουν την ευκαιρία να φθάσουν πάνω από τα 9 δισ. δολ. το 2006, αποτέλεσμα της ανάπτυξης του τομέα των κινητών τηλεφώνων, είπε ο K.Y. Lee, πρόεδρος της Benq που εδρεύει στην Ταϊπέι και ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Πεκίνο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ταϊβάν, είχε πωλήσεις 152 δισ. δολ. Ταϊβάν (4,75 δισ. δολ. ΗΠΑ) πέρυσι, βάσει των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου του 2005 και των στοιχείων του τετάρτου τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκαν στο Web site της.

Ο Lee, 53 ετών, στοιχηματίζει ότι η ζήτηση στην Κίνα, στη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, θα επιτρέψει στην Benq, να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Η εταιρεία επιθυμεί να καταστεί η πέμπτη εταιρεία σε μέγεθος κατασκευής κινητών στην κινεζική αγορά, καθώς ο συνδυασμός με την Siemens τη βοηθά να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τις τοπικές εταιρείες. Η δραστηριότητα της κινητής τηλεφωνίας αποτελεί πλέον του 60% των συνολικών της εσόδων.

Η Κίνα, η οποία συμμετείχε με περίπου 25% των συνολικών πωλήσεων της Benq, είχε μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου 388,2 εκατ. συνδρομητές κινητών τηλεφώνων. Οι διεθνείς πωλήσεις κινητών, αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 20%, στα 810 εκατ. κινητά πέρυσι, μετά την άνοδό τους κατά 30% το 2004, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner Ind.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα