Πωλείται το Ν. Καζαντζάκης των Μινωϊκών Γραμμών

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2001 07:58
UPD:08:09

Την πώληση του επιβατηγού οχηματωγού Ν. Καζαντζάκης, στην εταιρεία Pacific Cruises (Haina) Limited του Χογκ Κογκ, ανακοίνωσε η Μινωϊκές Γραμμές.

Το πλοίο αναχώρησε χθες αργά το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το λιμάνι Haikou της Κίνας, όπου υπολογίζεται να αφιχθεί στις 5 Μαϊου τρέχοντος έτους.

Το Ν. Καζαντζάκης, που ναυπηγήθηκε το 1972, αγοράστηκε από την εταιρεία το 1989 και δρομολογήθηκε από το 1990 στην γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς, Πειραιάς-Ηράκλειο.

Με την πώλησή του, ακολουθείται πιστά το στρατηγικό πρόγραμμα της Μινωϊκές Γραμμές, το οποίο ως βασικό στόχο έχει την πλήρη ανανένωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου με την ναυπήγηση υπερσύγχρονων και ταχύτατων σκαφών και παράλληλα την αποδρομόληγηση παλαιότερων πλοίων.

Η εταιρεία, με την δρομολόγηση των πλοίων H/S/Fs Κνωσός Παλάς και Φαιστός Παλάς στην γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς, αλλά και των πλοίων Προμηθέας, Ωκεανός και Ολυμπία Παλάς στις γραμμές της Αδριατικής το 2001, η Μινωϊκές Γραμμές θα ενισχύσει την θέση της, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της τα επόμενα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα