Οι ευρωπαϊκές αγορές περιμένουν FED και Σαουδική Αραβία

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:09
UPD:13:12
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών να αντισταθμίζει εν πολλοίς τις απώλειες του κλάδου πολυτελών αγαθών. Μία μεγάλη μερίδα επενδυτών παραμένει πάντως σε στάση αναμονής. Και τούτο γιατί θέλει να δει τόσο πώς θα θελήσει να απαντήσει η Σαουδική Αραβία στις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της όσο και τι θα επισημάνει απόψε το βράδυ ο Τζερόμ Πάουελ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,15%, ενώ ανάλογη είναι η άνοδος τόσο για τον γερμανικό Dax όσο και για τον γαλλικό CAC 40. Οριακή άνοδο παρουσιάζει και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, που είναι στο +0,65%. 

Ο κλάδος τεχνολογίας στον πανευρωπαίκό δείκτη καταγράφει κέρδη 0,6%, καθώς προμηθευτές της Apple, οπως η AMS, η STMicro και Infineon επιδίδονται σε μίνι ράλι χάρη στα στοιχεία για ισχυρές προπαραγγελίες των νέων iPhone. Στον αντίποδα πτώση 1% καταγράφει ο κλάδος πολυτελών αγαθών. 

Σε επίπεδο εταιρειών ξεχωρίζει η γαλλική EDF, με άνοδο 3,5%, τη μεγαλύτερη στον Stoxx 600. Οι επενδυτές αισθάνονται ανακούφιση από την ανακοίνωση της εταιρείας ενέργειας ότι δεν θα χρειαστεί προς το παρόν να κλείσει κάποιον από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα