Επανήλθε η ηρεμία στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Ανοδο 2,31% κατέγραψε ο Nikkei
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 09:46

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα τριών μηνών σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κυρίως χάρη στην ανάκαμψη μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών.

Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, μετά τη μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημέρων, συνέβαλαν ορισμένα ενθαρρυντικά επιχειρηματικά νέα, καθώς και η αισιοδοξία για τις προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για τεχνική ανάκαμψη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η συνεδρίαση έληξε 20 λεπτά νωρίτερα, καθώς οι εντολές για μαζική ρευστοποίηση οδήγησαν το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών στα όριά του.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,31% και έκλεισε στις 15.696,28 μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδό του από τον Οκτώβριο του 2005. Στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις είχε καταγράψει συνολικές απώλειες περίπου 7%.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.620,29 μονάδες αυξημένος κατά 2,90%.

«Πρόκειται καθαρά για τεχνική ανάκαμψη, όπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από μια σημαντική πτώση. Ωστόσο, (η ανάκαμψη) ενδέχεται να είναι προσωρινή», δήλωσε στο AFX News αναλυτής της Tokyo Securities.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota σημείωσε άνοδο 2,3%. Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των εταιρειών Fujitsu και Hoya έπειτα από την αναβάθμισή τους από τις Credit Suisse First Boston και Nikkon Citigroup αντίστοιχα.

Τέλος, εντυπωσιακή άνοδο κατά 15% σημείωσε η μετοχή της Softbank, η οποία στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις ύστερα από τις κατηγορίες περί απάτης εις βάρος της ομοειδούς εταιρείας Livedoor.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα