Apple, EBay: Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές μετά τις προβλέψεις

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 12:05

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Apple Computer Inc. και της EBay Inc. μετά τις προβλέψεις των εταιρειών, που ήταν χαμηλότερες των οικονομικών αναλυτών, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες, ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να συρρικνώνεται σε ολόκληρο τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Οι μετοχές της Apple, που παράγει τις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής iPod, υποχώρησαν 3,40 δολ., ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 79,09 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Γερμανία και διαπραγματεύθηκαν στα 79,47 δολ. η μία στις 9:49 π.μ., ώρα Φραγκφούρτης. Οι μετοχές της EBay της υπ' αριθμόν ένα εταιρείας δημοπρασιών του Internet, σημείωσαν απώλειες 1,63 δολ., ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 42,81 δολ. η μία στη Γερμανία.

Οι προβλέψεις ήρθαν να προστεθούν στις απογοητευτικές εκθέσεις από την Intel Corp. και τη Yahoo! Inc. που μείωσαν τον ενθουσιασμό για το τρίμηνο, καθώς μερίδα αναλυτών εκτιμούσε ότι αυτός θα κινηθεί ανοδικά. Οι εταιρείες, συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων που ανακοίνωσαν αποτελέσματα για το τρίμηνο του Δεκεμβρίου και οι προβλέψεις τους είναι ο προάγγελος της ζήτησης τεχνολογίας.

Χθες η Apple προέβλεψε ότι οι πωλήσεις αυτό το τρίμηνο θα είναι 4,3 δισ. δολ. αντί 4,63 δισ. που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial. Χθες η EBay είπε ότι τα έσοδά της θα είναι 1,38 δισ. δολ., χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που προέβλεπαν έσοδα 1,39 δισ. δολαρίων.

Χθες, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Intel της υπ’ αριθμόν ένα κατασκευάστριας ημιαγωγών στον κόσμο και της Yahoo! ιδιοκτήτριας του Web site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς, μετά τα αποτελέσματά τους στις 17 Ιανουαρίου. Η Motorola Inc., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα