Logitech: Εκτός των προβλέψων των αναλυτών τα κέρδη

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 12:44

ΕΚΤΟΣ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών διαμορφώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής «ποντικιών» για υπολογιστές στον κόσμο Logitech International SA, καθώς οι πωλήσεις των ασύρματων ποντικιών και των πληκτρολογίων, μειώθηκαν. Απώλειες 12% σημείωσαν οι μετοχές της.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 11% στα 71,3 εκατ. δολ. το τρίμηνο έως και τον Δεκέμβριο, από 64,2 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν 19%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, είπε ο Roger Steiner της Kepler Equities στη Ζυρίχη και ο Steven Frey στην Bank Leu AG.

Οι πωλήσεις ασύρματων προϊόντων, όπως ποντίκια και πληκτρολόγια, τα πιο σημαντικά και κερδοφόρα προϊόντα της εταιρείας, μειώθηκαν 6,5%. Η αύξηση των πωλήσεων ήταν λιγότερο κερδοφόρα για ασύρματα ακουστικά και ηχεία για την Apple Computer Inc. της οποίας οι πωλήσεις του iPod δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την πτώση.

Ο Frey εκτιμούσε ότι τα καθαρά κέρδη της Logitech θα ήταν 79,1 εκατ. δολ. σε πωλήσεις που θα σημείωναν αύξηση 26%. Ο Steiner προέβλεπε ότι τα καθαρά κέρδη θα έφθαναν τα 77,1 εκατ. δολ. και οι πωλήσεις πως θα σημείωναν αύξηση της τάξης του 22%.

Οι μετοχές της Logitech υποχωρούσαν 7,8 ελβετικά φράγκα, φθάνοντας στα 56,2 ελβετικά φράγκα η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2003. Στις 10:18 π.μ. στη Ζυρίχη, διαπραγματεύθηκαν στα 56,7 ελβετικά φράγκα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 5,43 δισ. φράγκα (4,22 δισ. δολ.). Πέρυσι, μέχρι και χθες, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξης του 88%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα