«Μειώστε τα επιτόκια στο μηδέν, ανόητοι»

Νέα επίθεση Τραμπ στην FED
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:48
UPD:10:07
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Δεν έχουν τέλος οι επικρίσεις ακόμη και οι προσβολές του Αμερικανού προέδρου στους αξιωματούχους της FED, που θεωρείτα λίγο- πολύ υπεύθυνους για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο της εμπορικής πολιτικής του, ο ίδιος επιρρίπτει την επιδείνωση των συνθηκών αποκλειστικά στα επιτόκια και ζητεί επιτακτικά μεγάλη μείωσή τους.

Σε νέες αναρτήσεις του στο Twitter o Nτόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν ή και σε αρνητικά επίπεδα, αποκαλώντας τους αξιωματούχους της... «κουφιοκέφαλους».

«Η Federal Reserve θα πρέπει να οδηγήσει τα επιτόκια στο ΜΗΔΕΝ ή και χαμηλότερα και μετά θα πρέεπι να αρχίσουμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας. Το κόστος των επιτοκίων θα πρέπει να πέσει πολύ χαμηλότερα και να επιμηκυνθεί η διάρκεια» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε πάντα να πληρώνουν το χαμηλότερο επιτόκιο. Καθόλου πληθωισμός! Είναι μόνο η αφέλεια του Tζέι Πάουελ και της FED, που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό που άλλες χώρες ήδη κάνουν. Χάνουμε μία μοναδική ευκαιρία εξαιτίας των κουφιοκέφαλων».

Εκπρόσωπος της Fed αρνήθηκε να σχολιάσει.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα