Απεβίωσε ο μεγιστάνας Αντον Ρούπερτ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 16:44

«Εφυγε», χθες, σε ηλικία 89 ετών, ο νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Αντον Ρούπερτ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Όπως μεταδόθηκε σήμερα από ραδιοσταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ, ο Ρούπερτ απεβίωσε πέθανε στο σπίτι του στο Στέλενμπος, έξω από το Κέιπ Τάουν.

Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Ρούπερτ, ο πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα είπε ότι η Νότια Αφρική έχασε έναν «γίγαντα».

Ιδρυτικό μέλος του ελβετικού ομίλου Richemont που είχε υπό την ιδιοκτησία του μεταξύ άλλων τις γνωστές φίρμες Cartier, Dunhill, Peter Stuyvensant, Montblanc, ο Ρούπερτ ήταν επίσης ιδρυτής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στη μικρή πόλη Γκράφ Ρεινέτ στη περιοχή Καρού της Νότιας Αφρικής τον Οκτώβριο του 1916. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος. Όνειρό του ήταν να γίνει γιατρός αλλά οικονομικές δυσκολίες τον εμπόδισαν να το πραγματοποιήσει. Εγινε χημικός και άρχισε την καριέρα του πειραματιζόμενος στην κατασκευή τσιγάρων.

Αρχισε την επιχειρηματική του δράση το 1972 με την εταιρεία Rembrant Limited και καθιερώθηκε στο εξωτερικό με το εμπορικό σήμα Rothmans. Στους επιχειρηματικούς κύκλους εθεωρείτο μεγαλοφυία του μάρκετινγκ. Μεταξύ των προσωπικών του φίλων ήταν ο Νέλσον Μαντέλα και ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας που τον είχε χαρακτηρίσει σεμνό και εγκάρδιο.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα