Επίτιμος διδάκτωρ ο Θ. Παπαλεξόπουλος

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 18:44

Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναγορεύθηκε εχθές το βράδυ ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, με σημαντική κοινωνική και πολιτιστική δράση,

Ο κ. Παπαλεξόπουλος, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Ζυρίχης και πρώην επιμελητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμβουλος διοίκησης σήμερα της εταιρίας τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, κατά τη μακρά διαδρομή του διετέλεσε, συν τοις άλλοις πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, μέλος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τραπέζης Βιομηχάνων (European Round Table), του Δ.Σ. του Συνδέσμου για τη Νομισματική Ένωση της Ευρώπης (Association for the Monetary Union of Europe), Ιδρυτικό Μέλος & Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος, Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Εχει διακριθεί για την ενασχόλησή του με θέματα οικονομικής πολιτικής, εργασιακών σχέσεων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο έργο και την κοινωνική προσφορά του κ. Παπαλεξόπουλου αναφέρθηκαν με ομιλίες τους ο κ. Νικόλαος Καραμούζης, Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank, και η κα. Καίτη Κυριακοπούλου, επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας “S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.” (πρώην “Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης”).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα