Τουρισμός: Νέα διεθνή βραβεία για Ελλάδα-Μύκονο

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 14:25
UPD:14:32
Δελτίο Τύπου

Η Προϊσταμένη  Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας Έμυ Αναγνωστοπούλου παραλαμβάνει το βραβείο της Ελλάδας

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καλύτερου «LGBTQ+ προορισμού» για τη Μύκονο «Star LGBTQ+ Destination» και το δεύτερο βραβείο (runner-up) ως καλύτερος προορισμός οικογενειακών διακοπών «Star Family Holidays Destination» συνολικά για την Ελλάδα απέσπασε η χώρα μας στο Λονδίνο, στην ετήσια εκδήλωση βραβείων του δημοφιλούς τουριστικού περιοδικού «Travel Bulletin».

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, οι νέες αυτές ελληνικές διακρίσεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ισχυρή δυναμική της Ελλάδας τόσο στον τουρισμό πολυτελείας, όσο και στον οικογενειακό τουρισμό, αλλά και την επιτυχημένη στρατηγική επικοινωνίας, που εφαρμόζει παγκοσμίως Οργανισμός, με στόχο την αύξηση και τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας 365 ημέρες τον χρόνο.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Winners of the night:Οι νικητές της διοργάνωσης

Ανταγωνιστής της Ελλάδας για την πρωτιά που τελικά απέσπασε η Μύκονος, στην  κατηγορία «Star LGBTQ+ Destination», ήταν τα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας, ενώ εκτός βραβείων έμειναν προορισμοί που υλοποιούν μεγάλες καμπάνιες για τον LGBTQ+ τουρισμό (Ισραήλ, Μάλτα, Μαϊάμι, Μεξικό), στοχεύοντας στο υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων αυτό κοινό.

Στην κατηγορία «Star Family Holidays Destination» η Ελλάδα είχε πάρει την πρωτιά ήδη από  το 2018. Για το 2019 νικήτρια αναδείχθηκε η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα πήρε το δεύτερο βραβείο. Εκτός βραβεύσεων έμειναν οι συνυποψήφιοι προορισμοί Μαγιόρκα, Τουρκία, Κύπρος και Φλόριντα.

Τα δύο νέα ελληνικά βραβεία παρέλαβε η προϊσταμένη Γραφείου  ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου.

 Βραβείο Star Awards: Το ελληνικό βραβείο

Τα βραβεία «Travel Bulletin Star Awards 2019», διοργανώνονται επί 23 συνεχόμενα έτη κι αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για επαγγελματίες του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρίζοντας την αριστεία σε τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως. Το περιοδικό Travel Bulletin (με περίπου 7.500 αναγνώστες-επαγγελματίες του τουρισμού)  αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα επαγγελματικά περιοδικά για στελέχη του τουρισμού στη χώρα.

Στα βραβεία αυτά ψηφίζουν μόνον επαγγελματίες του τουρισμού (Τ.Ο.’s, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας, κλπ).

Τα Wave Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, κατόπιν ψηφοφορίας επαγγελματιών κι εξειδικευμένων συντακτών στον θαλάσσιο τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, επίσης στο Λονδίνο, η Ελλάδα αναδείχθηκε, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό Wave Awards, ως ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» - «Best Destination (Port or Country)», λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο.

Στην ίδια διοργάνωση η Ελλάδα διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στα βραβεία κοινού, ως ο δεύτερος πιο αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως - «Favourite Cruise Destination». Η χώρα μας ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην τριάδα, με τη σειρά κατάταξης να διαμορφώνεται ως εξής: Μπαρμπάντος, Ελλάδα, Τζαμάικα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα