Εβδομαδιαία πτώση 4,6% ο Nikkei

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 09:29

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ στις 15.696,69 μονάδες έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 4,61%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε διάστημα σχεδόν δύο ετών.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.624,39 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,25%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε και σήμερα σε μετοχές εταιρειών με ισχυρές προοπτικές κερδοφορίας. Ο τίτλος της Konica Minolta ενισχύθηκε κατά 5,6%. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι θα αποσυρθεί από τις δραστηριότητες φωτογραφικών μηχανών και έγχωμων φιλμ, σηματοδοτώντας το τέλος ενός από του πιο δημοφιλούς εμπορικού σήματος στον κόσμο της φωτογραφίας.

Η Konica Minolta γνωστοποίησε ότι θα πωλήσει μέρος ενεργητικού των δραστηριοτήτων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR στη Sony Corp. για ένα ποσό που δεν έχει αποκαλύψει ακόμη και θα διακόψει την παραγωγή compact φωτογραφικών μηχανών μέχρι το Μάρτιο.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την εκτίναξη της τιμής του αργού πάνω από τα 67 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η μετοχή της Teikoku Oil σημείωσε άνοδο 6,2%.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των οn line χρηματιστηριακών εταιρειών. O τίτλος της Monex Beans Holdings απώλεσε 3,9%.

Σημειώνεται τέλος ότι το χρηματιστήριο του Τόκιο σκοπεύει να αυξήσει το δυναμικό του κατά 80% μέχρι τα τέλη του έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/20/1143864.htm ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν προχθές λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα