Telecom Italia: Πουλά το τμήμα κινητής τηλεφωνίας στη Βενεζουέλα

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 10:18

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του σκέλους κινητής τηλεφωνίας της στη Βενεζουέλα, Corporacion Digitel CA, αντί του ποσού των 425 εκατ. δολ., καθώς αναδιοργανώνει τις διεθνείς δραστηριότητές της, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia SpA.

Η πώληση θα μειώσει το χρέος της εταιρείας που εδρεύει στο Μιλάνο, περίπου στο ύψος, που είπε η ιταλική εταιρεία μέσω ανακοίνωσης προς το Χρηματιστήριο της Ιταλίας, σήμερα. Η Telecom Italia είπε ότι πουλά το τμήμα της στη Βενεζουέλα, στην Telvenco SA.

Ο πρόεδρος της Telecom Italia, Marco Tronchetti Provera, πουλά περιουσιακά στοιχεία σε χώρες όπως το Περού, τη Βολιβία και τη Χιλή, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε αγορές όπως της Βραζιλίας και της Τουρκίας, όπου εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη ή όπου θα εξασφαλίσει να αποκτήσει εθνική άδεια λειτουργίας.

Η Digitel, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Βενεζουέλας με 1,7 εκατ. πελάτες και πωλήσεις 287 εκατ. ευρώ (346,7 εκατ. δολ.) το 2005, σύμφωνα με την Telecom Italia. Η εταιρεία έχει άδεια για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις κεντρικές περιοχές της Βενεζουέλας.

Οι μετοχές της Telecom Italia υποχώρησαν 4 σεντς χθες, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 2,35 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 43,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα