Oμόλογα: Νέες πιέσεις και άνοδος των αποδόσεων

Σε θετικό έδαφος η απόδοση του 30ετους γερμανικού ομολόγου
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:41
UPD:13:46
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σε έναν κύκλο ελαφριάς διόρθωσης έχουν εισέλθει το τελευταίο διάστημα τα ομόλογα της Ευρωζώνης, ύστερα από ένα εντυπωσιακό ράλι διαρκείας, που είχε οδηγήσεις τις τιμές στα ύψη και τις αποδόσεις στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. 

Δεν έχουμε πάντως έντονες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν πρώτα πόσο δυναμικά και με ποια ακριβώς όπλα θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ύφεση.

Τα βλέμματα έχουν στραφεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο 30ετές γερμανικό ομόλογο. Και τούτο γιατί είδε την απόδοσή του να ανεβαίνει προς στιγμήν σε θετικό έδαφος, για να υποχωρήσει και πάλι υπό το μηδέν στη συνέχεια. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε έως και 4 μονάδες βάσης, στο 0,01%, τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς την ίδια ώρα είναι σταθερή στο -0,59%. Το αντίστοιχο ελληνικό κρατικό ομόλογο βλέπει την απόδοσή του να αυξάνεται οριακά στο 1,62%, ενώ του ιταλικού σκαρφαλώνει στο 0,95%, αυξημένη κατά δύο μονάδες βάσης, αλλά σταθερά κάτω από το 1%. 

Τη στροφή στο καταφύγιο του κρατικού χρέους έχει επιβραδύνει η είδηση ότι η Γερμανία έχει στα σκαριά σχέδιο τόνωσης της οικονομίας της, το οποίο θα παρακάμπτει ουσιαστικά τους πολύ αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχει υιοθετήσει. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα