ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2001 15:08

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι εισάγονται στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α. οι μετοχές της εταιρίας FITCO ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε. Ο συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας είναι 5.750.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της παραπάνω εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου θα αρχίσει την Τρίτη, 24/4/2001.

Δ/ΝΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. ΕΧΑ/147/19-04-2001 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κ. Σ. Τραυλού ανακοινώνεται ότι θα εκποιηθούν τοις μετρητοίς 12.000 κοινές ανώνυμες μετοχές της «ΑΛΦΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» οι οποίες κρατούνται ως ενέχυρο από την AΛΦΑ BANK A.E. Η τιμή πώλησης εκάστης μετοχής δεν μπορεί να είναι κατώτερη του ποσοστού 3% από την εκάστοτε διαμορφούμενη τιμή κλεισίματος κατά την ημέρα εκποίησης των μετοχών. Η εκποίηση των παραπάνω μετοχών θα γίνει στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της 23/4/2001, ημέρα Δευτέρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 19/4/2001, μεταξύ των άλλων: - Ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 1/1/2000 – 31/12/2000, τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή, και τον πίνακα διάθεσης κερδών. Σύμφωνα με τον Νόμο 2190/1920 άρθρο 43 (παρ. 3 περίπτωση Δ) δεν θα διανεμηθεί μέρισμα για την χρήση αυτή. - Ενέκρινε την αλλαγή τρόπου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων όπου: α) Επεκτάθηκε το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης / εξαγοράς ραδιοφωνικού σταθμού μέχρι το β’ εξάμηνο του 2001, και αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν εξαιτίας του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, να χρησιμοποιηθεί το σχετικό ποσό για την βελτίωση και αναβάθμιση της υποδομής και του προγράμματος της εταιρίας β) Επεκτάθηκε το χρονοδιάγραμμα ανάλωσης του κεφαλαίου κίνησης και του συνολικού ποσού για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το β’ εξάμηνο του 2001 γ) Αποφασίστηκε η μεταφορά ποσού από τα κεφάλαια κίνησης για επενδύσεις σε τεχνολογικές υποδομές και βελτίωση και αναβάθμιση της εταιρίας. - Αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 340 δρχ. με κεφαλαιοποίηση της καταβεβλημένης διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και από κεφαλαιοποίηση της διαφοράς από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων και συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού. - Αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ήτοι 400.000 μετοχές, που θα διενεργηθεί στην διάρκεια 12 μηνών και με εύρος τιμών από 8 έως 25 ευρώ.

INTERINVEST Δ.Α.Ε.Ε.Χ.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 19/4/2001 αποφάσισε τα εξής: 1. Ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2000. 2. Αποφάσισε την διανομή μερίσματος 10 δρχ. ανά μετοχή. Οι ακριβείς ημερομηνίες αποκοπής και καταβολής του μερίσματος θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως από την εταιρία. 3. Αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα από τη διάταξη της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 2190/1920, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 2892/2001. Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα αγορασθούν είναι 1.715.000 (ήτοι 10% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας). Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αγορές ορίσθηκε σε 12 μήνες από την ημερομηνία λήψεως της αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης. Η ανώτατη τιμή αγοράς ορίσθηκε σε 1.200 δρχ. ενώ η κατώτατη σε 600 δρχ.

Κ. ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε.

Η εταιρία Κ. ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 17η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Κ. ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε στην έδρα της Εταιρίας. Η Γενική Συνέλευση, με σκοπό την στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, επειδή η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές της εταιρίας το δικαιολογούν, αλλά και με γνώμονα τη δημιουργία αισθήματος ασφαλείας και την προστασία των μικρομετόχων της Εταιρίας, ενέκρινε τη αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% επί του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας (δηλ. 2.400.000 μετοχές), σύμφωνα με το το άρθρο 16 παρ 5 του κ.ν. 2190/20. Ως ανώτατη τιμή στην οποία μπορούν να διενεργηθούν οι αγορές ιδίων μετοχών ορίστηκε η τιμή των Ε 8,80 ανά μετοχή. Αντίστοιχα, ως κατώτατη τιμή ορίστηκε η τιμή των Ε 3,00 ανά μετοχή. Το χρονικό διάστημα μέχρι το οποίο θα διενεργηθούν η αγορές ιδίων μετοχών, ορίστηκε στο ενωρίτερο της ημερομηνίας συγχώνευσης της Εταιρίας με την ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. και των 12 μηνών από σήμερα. Επίσης, η Διοίκηση ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου της μητρικής Κ.ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε. τα οποία, συνοπτικά, παρουσιάζουν κύκλο εργασιών 1,5 δισ. δρχ. δηλ., αύξηση κατά 7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. δρχ. Τέλος, μετά την υποβολή των προβλεπομένων από το νόμο στοιχείων για την άρση του καθεστώτος επιτήρησης των μετοχών της Εταιρίας, το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. αποφάσισε να ζητήσει επιπρόσθετη πληροφόρηση από την Εταιρία. Παρά το γεγονός ότι η πληροφόρηση αυτή δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί επίσημα, τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας ορίζουν την επανένταξή της σε καθεστώς συνεχούς διαπραγμάτευσης και η Διοίκηση πιστεύει ότι το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα άμεσα. Αναφορικά με τη διαδικασία συγχώνευσης με την ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. τη ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ Α.Ε. και την ΠΡΟΦΙΝ Α.Ε., η Διοίκηση της Εταιρίας ενημέρωσε την Εκτακτη Γενική Συνέλευση ότι επίκειται η ολοκλήρωση της αποτίμησης των εταιριών από ανεξάρτητο εκτιμητή και μετά την ολοκλήρωσή της θα συνέλθουν τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών για να αποφασίσουν τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών που θα προτείνουν στις Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευομένων εταιριών προς έγκριση.»

ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 20/4/2001 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν θα ανέλθουν στο ποσό των 4.984.048.800 δραχμών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και διάθεση 5 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές στην τιμή των 400 δραχμών ανά μετοχή. Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για συμμετοχή στην εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα προσδιοριστεί μετά τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Χ.Α.Α. Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2001.

ΑΝΕΚ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, σύμφωνα με το οποίο η ΑΝΕΚ Α.Ε. συνήψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με την ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, η εταιρία ΑΝΕΚ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία νέα συμφωνία συνεργασίας με την ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ (ΕΤΑΝΑΠ). Η συμμετοχή της ΑΝΕΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΑΝΑΠ με 50% και ποσού 450.005.486 δρχ. δεν έχει μεταβληθεί. Το δημοσίευμα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και αναφέρεται στην ανάπτυξη της ΕΤΑΝΑΠ που συντελείται εξαιτίας της σχετικά πρόσφατης συμμετοχής της ΑΝΕΚ στο μετοχικό της κεφάλαιο (20/4/2000).»

ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

Η εταιρία ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, το οποίο υπογράφει ο κ. Στ. Ζαχαρός και αναφέρεται στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου της εταιρίας μας, σας ενημερώνουμε ότι το ποσό που αναφέρεται στο άρθρο (1 δις δρχ.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μηνός.»

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αναφερόμαστε στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ημερομηνίας 17/4/2001 και σας πληροφορούμε ότι κανένα από τα αναφερόμενα σημεία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ειδικότερα σας πληροφορούμε ότι: 1. Τα αντληθέντα κεφάλαια δικαιολογούνται πλήρως από τα μεγέθη της Τράπεζας και του συγκροτήματος, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάπτυξή της στην Ελλάδα. 2. Δεν έχουν δημιουργηθεί οποιαδήποτε προβλήματα ρευστότητας που να δυσχεραίνουν τις κινήσεις της Τράπεζας. Τουναντίον, η ρευστότητα της Τράπεζας βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα. 3. Δεν έχουν εμφανισθεί οποιαδήποτε προβλήματα στις επισφάλειες της Τράπεζας πέραν των όσων έχουν ήδη προβλεφθεί στους δημοσιευθέντες λογαριασμούς για το έτος 2000.»

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Σε συνέχεια του από 5/4/2001 εγγράφου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με το οποίο κοινοποίησε την πρόσκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι οι οποίοι κατέχουν μετοχές της Τράπεζας στις 27/4/2001.

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.

Η εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και ο κ. Παύλος Δ. Ψωμιάδης, με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι ο κ. Παύλος Δ. Ψωμιάδης προτίθεται από 23/4/2001 έως 30/4/2001 να πωλήσει έως 300.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. μέσω της Χρηματιστηριακής Εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Α/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κος Χατζηπαναγιώτου Ευστράτιος του Στεφάνου με την ιδιότητά του ως Μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α.ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε (αγορές και / ή πωλήσεις) μετοχών της ώς άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού ως 5.000 κοινών ονομαστικών μετοχών ,μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.,ΒΕΤΑ Α.Χ.Ε. Β/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,ο κος Γιαννάκης Δημήτριος του Νικολάου με την ιδιότητά του ως Μέλος του Δ.Σ της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε (αγορές και / ή πωλήσεις) μετοχών της ώς άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού ως 6.000 κοινών ονομαστικών μετοχών , μέσω τών εξής μελών του Χ.Α.Α.: ΑΣΠΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε, ΩΜΕΓΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. Γ/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,ο κος Μειντάνης Πέτρος του Αναστασίου με την ιδιότητά του ως Μέλος του Δ.Σ της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε (αγορές και / ή πωλήσεις) μετοχών της ώς άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού ως 3.000 κοινών ονομαστικών , μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Χ.Ε Δ/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,ο κος Χαλαβαζής Νικόλαος του Ιωάννου με την ιδιότητά του ως Προιστάμενος Λογιστηρίου της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστοποιεί στο Δ.Σ. της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι προτίθεται κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου να προβεί σε (αγορές και / ή πωλήσεις) μετοχών της ώς άνω εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. αριθμού ως 1.500 κοινών ονομαστικών μετοχών . μέσω του εξής μέλους του Χ.Α.Α.: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.

A/ Στα πλαίσια της 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Θεόδωρος Βάρδας υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. και βασικού μετόχου της εταιρείας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. και μετά από ενημέρωση στην οποία προέβη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί σε αγορά 100.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. για το χρονικό διάστημα 23.4.2001 εως 22.07.2001 μέσω της ΤΕLESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε., VICTORY A.X.E.Π.Ε.Υ., EUROTRUST ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. Β/ Στα πλαίσια της 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η κα. Ζωή σύζ. Θεοδώρου Βάρδα μετά από ενημέρωση στην οποία προέβη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί σε αγορά 100.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. για το χρονικό διάστημα 23.4.2001 εως 22.07.2001 μέσω της ΤΕLESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε., VICTORY A.X.E.Π.Ε.Υ., EUROTRUST ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. Γ/ Στα πλαίσια της 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η κα. Ναταλία θυγάτηρ Θεοδώρου Βάρδα υπό την ιδιότητα της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά από ενημέρωση στην οποία προέβη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί σε αγορά 50.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. για το χρονικό διάστημα 23.4.2001 εως 22.07.2001 μέσω της ΤΕLESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε., VICTORY A.X.E.Π.Ε.Υ., EUROTRUST ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.

ΜΕΤΚΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 της αρ. 5/204/14.11.2000 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την παρ. 2 της υπ’ αριθμ. 9/2001 εγκυκλίου της Επιτροπής, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ υπό την ιδιότητα του βασικού μετόχου της εταιρείας ‘ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.’ και μετά από ενημέρωση που προέβη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΤΚΑ Α.Ε., με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να: α) προβεί σε αγορές με αντικείμενο μετοχές της ως άνω εταιρίας ως εξής: Επωνυμία Εκδότριας Εταιρίας: ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Είδος Μετοχών: Κοινές Ονομαστικές. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: μέχρι 200.000 μετοχές. Χρονικό διάστημα διενέργειας: 19/04/2001 – 30/04/2001. ΕΠΕΥ: ARTION, ΧΙΟΣ ΑΧΕ, ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ, Π & Κ ΑΧΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ, AXON AXE, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕ. β) μεταβιβάσει μετοχές της ως άνω εταιρίας ως εξής: Επωνυμία Εκδότριας Εταιρίας: ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Είδος Μετοχών: Κοινές Ονομαστικές. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: μέχρι 150.000 μετοχές. Χρονικό διάστημα διενέργειας: 19/04/2001 – 30/04/2001. ΕΠΕΥ: ARTION, ΧΙΟΣ ΑΧΕ, ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ, Π & Κ ΑΧΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ, AXON AXE, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕ. Οι παραπάνω μεταβιβάσεις μετοχών επιδιώκεται να καταρτιστούν με θεσμικούς επενδυτές.

FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.

Α/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της αρ. 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κ. Κυριακίδης Ηλίας υπό την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του μετόχου με ποσοστό συμμετοχής 48,7% της εταιρίας FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε., με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί στην πώληση 225.000 μετοχών της ως άνω εταιρίας την 17/4/2001 μέσω της Ελληνικής Χρηματιστηριακής. Β/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της αρ. 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κ. Ζαμανόπουλος Κωνσταντίνος υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε., με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί στην αγορά 225.000 μετοχών της ως άνω εταιρίας την 17/4/2001 μέσω της Ελληνικής Χρηματιστηριακής.

ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.Ε.Χ.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 15/3/2001 αποφάσισε μεταξύ των άλλων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά δρχ. 2.225.000.000 από κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από δρχ. 1.000 σε δρχ. 1.022,25 και την μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής και σε ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α.Α., στη συνεδρίαση του της 11/4/2001 ενημερώθηκε για την ανωτέρω αύξηση και την μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής και σε ευρώ. Κατόπιν τούτου, από την Δευτέρα 23/4/2001 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α.Α. με ονομαστική αξία δρχ. 1.022,25 ή 3 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι μετά την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.Α. στη συνεδρίαση του της 11/4/2001 οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται με την νέα ονομαστική αξία δρχ. 511,125 ή ευρώ 1,50 την Δευτέρα 23/4/2001.

ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.Ε.Χ.

Η εταιρία ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.Ε.Χ. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με κέρδη τα οποία ανήλθαν σε δρχ. 1,26 δις (3,70 εκατ. ευρώ) έκλεισε το πρώτο τρίμηνο η ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έναντι δρχ. 14,46 δις (42,46 εκατ. ευρώ) του περυσινού τριμήνου. Τα αποτελέσματα, τα οποία επηρεάσθηκαν από την αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία που επεκράτησε στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προήλθαν κατά δρχ. 825 εκατ. (2,42 εκατ. ευρώ) από προσόδους (τόκοι και μερίσματα) και δρχ. 782 εκατ. (2,29 εκατ. ευρώ) από κέρδη κεφαλαίου. Η κατανομή του χαρτοφυλακίου της εταιρίας σε τρέχουσες τιμές κατά κατηγορία επενδύσεων την 18/4/2001 ήταν μετοχές 97% και διαθέσιμα 3%. Το χαρτοφυλάκιο την ίδια ημερομηνία και μετά την πληρωμή μερίσματος δρχ. 23 δις (67,50 εκατ. ευρώ), ανήρχετο σε δρχ. 171 δις (502,76 εκατ. ευρώ) με την τρέχουσα αξία να υπολείπεται του κόστους κτήσεως κατά δρχ. 14.11 δις (41,40 εκατ. ευρώ). Το 80% του χαρτοφυλακίου αντιστοιχεί στις επενδύσεις εσωτερικού και το 20% στις επενδύσεις εξωτερικού. Οι δέκα μεγαλύτερες τοποθετήσεις του χαρτοφυλακίου ήταν οι εξής: ΟΤΕ, Alpha Βank, Panafon, Εθνική Τράπεζα, Επιχειρήσεις Αττικής, Coca – Cola, Ιντρακόμ, Τιτάν, Interamerican και Ελληνική Τεχνοδομική ενώ το 68% του χαρτοφυλακίου εσωτερικού αποτελείται από μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 20. Η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής την 18/4/2001 ανήλθε σε δρχ. 1.713 (5,03 ευρώ) ενώ η χρηματιστηριακή τιμή σε δρχ. 1.642 (4,82 ευρώ), έκπτωση (discount) 4,2%.»

ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Γ.Α. – ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Α.Ε.Ζ.Υ.

Η εταιρία ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Γ.Α. και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Α.Ε.Ζ.Υ. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα θετικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των ασφαλιστικών εταιριών του Ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗΣ. Η Αγροτική Ζωής πέτυχε σημαντική αύξηση της νέας παραγωγής κατά 55%, ξεπερνώντας τα 2 δις. δρχ. έναντι 1.315 εκατ. δρχ. που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το χαρτοφυλάκιό της αυξήθηκε επίσης κατά 28,5% και έφτασε τα 5.845 εκατ. δρχ. από 4.548 εκατ. δρχ. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2000. Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται στην προώθηση των κλασσικών συνταξιοδοτικών προϊόντων (χαμηλού κινδύνου), καθώς και στην προώθηση προϊόντων υγείας. Αύξηση κατά 7,2% εμφανίζει και η παραγωγή της Αγροτικής Ασφαλιστικής (7.735 εκατ. δρχ. έναντι 7.221 εκατ. δρχ. το πρώτο τρίμηνο του 2000). Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Αγροτική Ασφαλιστική εξακολουθεί σταθερά να βελτιώνει τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της αυξάνοντας το μερίδιο των κερδοφόρων κλάδων και μειώνοντας τους ζημιογόνους. Η αστική ευθύνη του αυτοκινήτου έχει μειωθεί στο 50% από το 65% που ήταν δύο χρόνια πριν. Η κερδοφορία των δύο εταιριών θα κυμανθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, από τα οποία προκύπτει επίσης ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί για το 2001 θα επιτευχθούν. Εν τω μεταξύ η διαδικασία υποβολής προτάσεων, από το σύμβουλο που έχει επιλεγεί, για τη δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού σχήματος για τις δύο εταιρίες, ολοκληρώθηκε και σύντομα ο μέτοχος θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις. Παράλληλα η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ASSET MANAGEMENT, η ΑΕΠΕΥ του Ομίλου ΑΤΕ, προετοιμάζει τα νέα επενδυτικά – συνταξιοδοτικά προγράμματα τα οποία θα προωθούνται από την Αγροτική Ζωής και τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ.» 2. Δελτίο Τύπου «Ο κ. Αντώνης Χασιώτης υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, ανέλαβε πρόεδρος των ασφαλιστικών εταιριών του Ομίλου της ΑΤΕ, Αγροτική Ασφαλιστική και Αγροτική Ζωής, μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Καζαντζή. Ο κ. Χασιώτης, 47 ετών, διετέλεσε Country Manager της BARCLAYS BANK PLC στην Ελλάδα, πρόεδρος της BARCLAYS ΑΕΔΑΚ, ανώτατο στέλεχος της CITIBANK παγκοσμίως, καθώς και στέλεχος της MELLON BANK Ν.Α. στο Λονδίνο.»

ΑΕΓΕΚ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΑΕΓΕΚ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία μας σε κοινοπραξία με την εταιρία Ευρωπαική Τεχνική, υπέγραψε στις 12/4/2001, την Σύμβαση Ανάθεσης Έργου, για την μελέτη – ανακατασκευή τετραόροφης αποθήκης, στην ακτή Βασιλειάδη, σε κτίριο στέγασης υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Τον Διαγωνισμό είχε προκυρήξει η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου που είναι ο κύριος του έργου. Η κοινοπραξία θα αναλάβει την εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών για την πλήρη αναδιαρρύθμιση και ανακατασκευή της υφισταμένης αποθήκης και του περιβάλλοντος χώρου αυτής, που βρίσκεται στην Ακτή Βασιλειάδη, μέσα στην διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Δραπετσώνας. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6,16 δις δρχ και θα χρηματοδοτηθεί από τους κάτωθι φορείς: α) Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων (ATTICA URBAN DEVELOPMENT PROGRAMME) β) Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων γ) Τακτικός Προυπολογισμός δ) Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου Η περίοδος κατασκευής του έργου είναι 2 (δύο) χρόνια.»

INFO - QUEST Α.Ε.Β.Ε. - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.Β.Ε. 20. 04. 2001

Η εταιρία INFO-QUEST A.E.B.E. και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνουν τα ακόλουθα: «Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιριών INFO-QUEST A.E.B.E. και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.Β.Ε. (ERGODATA S.A.) με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη το οποίο εγκρίθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών στη συνεδρίασή τους της 4ης Απριλίου 2001 υποβλήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και με ημερομηνία 18 Απριλίου 2001 έγινε η καταχώρηση στο Μ.Α.Ε. Η τελική απόφαση για τη συγχώνευση θα ληφθεί από τις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιρειών - οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2001 - σύμφωνα με το άρθρο 72 του Κ.Ν. 2190/1920, αφού τεθεί υπόψη τους το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ
  • ΑΝΕΚ
  • ΑΣΤΑΚ
  • ΒΙΟΤ
  • ΓΔ
  • ΚΟΥΕΣ
  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα