Στο κόκκινο το Χ.Α. με βαρίδι πάλι τις τράπεζες

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 13:00
UPD:13:02
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τροχιά πτώσης κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ νευρικό είναι το κλίμα ανά την Ευρώπη που περιμένει τις κρίσιμες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, που είχε εν πολλοίς από την περασμένη εβδομάδα προεξοφλήσει τις εξαγγελίες της ΔΕΘ για τις φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα,  στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται και πάλι οι τράπεζες. 

Στις 13:00 μμ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,13% στις 859,9 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 15 εκατ.ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,6% με το σύνολο των εκπροσώπων του να κινούνται πτωτικά. 

Η μετοχή της Eθνικής Τράπεζας υποχωρεί 3,35%, της Eurobank είναι στο -2,9% και της Πειραιώς καταγράφει πτώση 2,53%. Απώλειες 1,84% για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ πτώση 2,2% σημειώνει και η μετοχή της Attica Bank. 

Εκτός τραπεζικού κλάδου, σημαντικές απώλειες (2%) παρουσιάζει εκείνος των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, ενώ πτώση 1,9% καταγράφει και ο δείκτης των προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Σε μία ένδειξη του αρνητικού κλίματος, το σύνολο σχεδόν των δεικτών του Χ.Α. βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Μοναδική εξαίρεση ο κλάδος ταξιδιών και αναψυχής, που παρουσιάζει οριακά κέρδη.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα