Καθαίρεση του επικεφαλής του σωματείου της Eurobank από τη θέση του στην ΟΤΟΕ

Πρόεδρος ΟΤΟΕ: «Καρφί στο μάτι» των τραπεζοϋπαλλήλων η συμφωνία με τη διοίκηση της Eurobank
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 16:31

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ, κατά το οποίο αποφασίστηκε η καθαίρεση του Στάθη Χαρίτου (επικεφαλής του σωματείου της Eurobank) από τη θέση του γραμματέως χρηματοπιστωτικού της Ομοσπονδίας, εξαιτίας της συμφωνίας που υπέγραψε το Σωματείο του με τη διοίκηση της Eurobank για διεύρυνση του ωραρίου σε δύο υποκαταστήματα (στα εμπορικά κέντρα The Mall της Αθήνας και Cosmos της Θεσσαλονίκης, λειτουργία τα Σάββατα και μέχρι το βράδυ τις καθημερινές).

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ υπογράμμισαν πως η σύμβαση αυτή θα καταργηθεί στη πράξη, ενώ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς, υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα πρέπει να παραμείνουν κλειστά στις ώρες πέρα του συμβατικού ωραρίου. Όπως τόνισε, το ωράριο λειτουργίας θεσπίζεται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως σε όλη την Ε.Ε., γιατί διαφορετικά θα επικρατήσει ζούγκλα και αθέμιτος ανταγωνισμός. Το ωράριο, είπε, είναι σημείο-κλειδί των εργασιακών σχέσεων και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταστρατήγησή του.

Ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα για την ΟΤΟΕ με την επιχειρησιακή σύμβαση στην Eurobank είναι πως ανοίγει μια μεγάλη πόρτα, την οποία περιμένουν όλοι οι τραπεζίτες για να καταργήσουν το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ δήλωσε ότι μόνο η Έλληνική Ενωση Τραπεζών έχει την δικαιοδοσία, αν το θέλουν και αν ομονοήσουν όλοι οι τραπεζίτες, να θέσουν σε διαπραγμάτευση, στα πλαίσια μιας νέας συλλογικής σύμβασης, το ζήτημα του ωραρίου. Θύμισε όμως ότι, μόλις πριν τρία χρόνια, το αντίστοιχο ζήτημα έχει θεσμοθετηθεί σε σύμβαση που έχουν υπογράψει όλοι οι τραπεζίτες και μαζί η Eurobank.

O κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε στελέχη της κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα τους κ. Αλογοσκούφη, Παναγιωτόπουλο και Γιακουμάτο, ότι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την εφαρμογή του νόμου, ότι υπερακοντίζουν τον κ. Λάτση και θέτουν γενικότερο ζήτημα ωραρίου για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ αναφέρθηκε με σκληρό τρόπο στην ηγεσία του σωματείου της Eurobank λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υπογραφή τους αποτελεί «καρφί στο μάτι» των τραπεζοϋπαλλήλων και προειδοποίησε ότι «όποιος συνδικαλιστής θέλει να κάνει τα δικά του, μπορεί να τα κάνει μόνο έξω από την ΟΤΟΕ, έξω από την ενότητα των 63.000 τραπεζοϋπαλλήλων».

Ο κ. Χαρίτος από την πλευρά του, υπεραμύνθηκε των επιλογών του Σωματείου του, κάνοντας λόγο για προειλημμένη απόφαση και κατηγόρησε τους άλλους συνδικαλιστές ότι δεν αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα το θέμα του ωραρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα