Ασκήσεις ισορροπίας στις αγορές

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 13:24
UPD:13:31
REUTERS/STAFF

Εικόνα ελαφράς νευρικότητας έχουμε σήμερα στις ευρωπαίκές αγορές μετοχών, με τους δείκτες να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη.

Οι επενδυτές είναι προφανές ότι θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες κινήσεις,μετά την επιβεβαίωση των αρνητικών στοιχείων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, αλλά και περιμένοντας νέες ειδήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η προσοχή στρέφεται τόσο στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ όσο και σε προγραμματισμένη ομιλία του επικεφαλής της Fed, Tζερόμ Πάουελ. Η περιορισμένη σε σχέση με χθες όρεξη για μετοχές, δεν μεταφράζεται πάντως σε κέρδη για τα ομόλογα. Και σήμερα οι αποδόσεις κινούνται ανοδικά. 

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί μόλις 0,1% όσο ακριβώς και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Πτώση 0,2% για τον CAC 40 στο Παρίσι, την ώρα που ο DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύεται 0,15%. Στο -0,15% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο με τους επενδυτές να παρακολουθούν σχετικά αμήχανοι τις συνεχείς εξελίξεις στην πολιτική σκηνή. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση 0,35% στις 871, 60 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 23 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις 13:30 μμ. 

Νωρίτερα στις αγορές της Ασίας είχαμε άνοδο, με τον δείκτη της περιοχής να εξασφαλίζει τα καλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούνιο. Τα futures των αμερικανικών δεικτών δείχνουν ότι ενδεχομένως να έχουμε ακόμη μία συνεδρίαση κερδών και στη Wall Street. 

Στην αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς είναι ελαφρά υψηλότερη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 1,61%. Την ανιούσα ακολουθεί και η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού, μένοντας όμως κάτω από το όριο του 1%, στο 0,92%. H απόδοση του γερμανικού δεκαετούς είναι εν πολλοίς σταθερή στο - 0,6%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα