Η&Μ: Χάνει την ηγετική της θέση σε πωλήσεις ενδυμάτων στην Ευρώπη

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 09:24

ΧΑΝΕΙ την ηγετική της θέση η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, από πλευράς πωλήσεων της Ευρώπης, Hennes & Mauritz AB, έναντι της ισπανικής Inditex SA, καθώς η αύξηση των κερδών είχε τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε 18 μήνες.

Η H&M, ενδέχεται να ανακοινώσει στις 26 Ιανουαρίου ότι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν 13%, στα 3,12 δισ. κορώνες (410 εακτ. δολ.), σύμφωνα με τις προβλέψεις επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Οι πωλήσεις της H&M, που προσφάτως απέκτησε την σχεδιάστρια Stella McCartney, κόρη του θρυλικού σκαθαριού των Beatles και απέλυσε τo μοντέλο Kate Moss, μετά τις κατηγορίες ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, κατά πάσα πιθανότητα σημείωσαν αύξηση 13%.

Η χαμηλότερη ανάπτυξη θα αποφέρει στο σύνολο του έτους, σύμφωνα με τις προβλέψεις, έσοδα 61,2 δισ. σουηδικές κορώνες (7,9 δισ. δολ.) λιγότερα από τις Inditex, που ενδέχεται να φθάσουν τα 8,4 δισ. δολ. , σύμφωνα με την Thomson Financial. Η Η&Μ, που ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη το 1947, οδεύει να χάσει την ηγετική της θέση, από μία εταιρεία που έχει τη μισή ηλικία της και ανοίγει καταστήματα με διπλάσιο από αυτήν ρυθμό.

Πέρυσι, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Η&Μ επεδίωξε να μειώσει την επί δύο χρόνια υποχώρηση των πωλήσεων στα καταστήματα της εταιρείας με κολεξιόν από σχεδιαστές όπως η McCartney. Η ηλικίας 30 ετών Inditex, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, πρόσθεσε κατά μέσον όρο τουλάχιστον ένα κατάστημα την ημέρα στο δυναμικό της και τώρα διαθέτει 2.600 καταστήματα. Η Η&Μ έχει πλέον των 1.100 σε 21 χώρες του κόσμου.

Οι μετοχές της Inditex, σημείωσαν το 2005 άνοδο 27%, υπερβαίνοντας την άνοδο 17% που σημείωσαν οι μετοχές της Η&Μ, την ίδια χρονική περίοδο. Η χρηματιστηριακή αξία της Inditex είναι 16,8 δισ. ευρώ. Η αντίστοιχη της Η&Μ κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στη Στοκχόλμη στις 20 Ιανουαρίου ήταν 221,3 δισ. σουηδικές κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα