Πετρέλαιο: Προς τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούλιο

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 09:46
UPD:09:50
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου οδεύουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών για ένα ενεργητικό, που φέτος έχει περάσει από σαράντα κύματα, επηρεαζόμενο από γεωπολιτικές εντάσεις, εμπορικές αντιπαραθέσεις, αλλά και τα ζοφερά δεδομένα για την παγκόσμια οικονομία. 

Τα τελευταία στοιχεία ήταν απροσδόκητα ενθαρρυντικά για τη ζήτηση από τις ΗΠΑ, που είναι μαζί με την Κίνα η μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, με την ποσότητα να είναι διπλάσια των προβλέψεων των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg. Περαιτέρω ώθηση ήρθε να δώσει η είδηση ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα επιστρέψουν στο τραπέζι των εμπορικών διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο. 

Υπό τις συνθήκες αυτές το αμερικανικό αργό (WTI) σήμερα ενισχύεται στα 56,45 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή να είναι αυξημένη κατά 2,4% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή. Η τιμή του αργού τύπου  μπρεντ μετά τη χθεσινή πτώση της σπάει το φράγμα των 61 δολαρίων, στα 61,07 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί 1% σε εβδομαδιαία βάση.

Τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα μετά και το άλμα της Τετάρτης, εάν δεν είχαμε την χθεσινή πτώση. Ωστόσο όπως φαίνεται οι έντονες διακυμάνσεις είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουν όλοι στην αγορά πετρελαίου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα