Κίνα: Ξεπέρασε την οικονομία της Γαλλίας το 2005, σύμφωνα με τις προβλέψεις

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 10:07

ΞΕΠΕΡΑΣΕ κατά πάσα πιθανότητα η Κίνα την Γαλλία και κατέστη η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο το 2005, καθώς το εμπορικό πλεόνασμα σε επίπεδα ρεκόρ, αυξάνει τις επενδύσεις που οδηγούν την ανάπτυξη πλέον του 9% για τέταρτο συνεχόμενο έτος.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 9,8%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 23 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η οικονομία της Κίνας το 2004 αναπτύχθηκε με ρυθμό 10,1%, φθάνοντας στα 2 τρισ. δολ. το 2003. Η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, θα ανακοινώσει το ΑΕΠ και άλλα οικονομικά στοιχεία για το 2005 στις 25 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Πεκίνο, τοπική ώρα.

Η κυβέρνηση αυξάνει τις προσπάθειες για την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών σε μία χώρα που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι ακόμη το 1/16 του αντίστοιχου στη Γαλλία, στηρίζοντας την οικονομία, καθώς προσπαθεί να μειώσει τις επενδύσεις σε χαλυβουργίες και στον κλάδο του real estate. Αυτό, μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση για αυτοκίνητα της Ford Motor co. και κινητά τηλέφωνα της Nokia Oyj, αλλά και να οδηγήσουν την Κίνα, στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία τον κόσμο ξεπερνώντας φέτος τη Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα