Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 10:34
UPD:10:46

Fortius Finance: «Η διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 4.000 μονάδων προκάλεσε ρευστοποιήσεις, με την καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα να αυξάνεται πάνω από τα €400 εκ. πιστοποιώντας το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών κυρίως για το ελληνικό χρηματιστήριο.

»Ωστόσο, η επιδείνωση του κλίματος στο εξωτερικό την Παρασκευή σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αυξάνουν τις πιθανότητες για την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα, με το εύρος της κίνησης να καθορίζεται από την ενίσχυση της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε αντίθετα από τις υπόλοιπες διεθνείς θετικά, καθώς οι συνεχόμενες καλές αναφορές από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους για ελληνικές εταιρείες έχει δημιουργήσει μία δυναμική που ξεπερνάει και τις καλύτερες προβλέψεις. Παραμένουμε θετικοί για την αγορά και αυτή την εβδομάδα, επισημαίνοντας όμως τις υψηλές πιθανότητες βραχυπρόθεσμης διόρθωσης».

Emporiki Investment Bank: «Έπειτα από τις απώλειες των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ εκτιμούμε κίνηση του γενικού δείκτη σε αρνητικές περιοχές κατά το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης».

Praxis International: «Το αρνητικό κλείσιμο των κυριοτέρων κεφαλαιαγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού σε συνδυασμό με την ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και τις υπεραποδόσεις που καταγράφει το ΧΑ, ενδέχεται να οδηγήσουν την πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας σε καταγραφή βραχυπρόθεσμών κερδών οδηγώντας την εγχώρια αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα