Αγορές: Το ανεβασμένο ηθικό... έκοψε τη φόρα των ομολόγων

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 14:14
UPD:14:19
REUTERS/AGUSTIN MARCARIAN

Η μεγαλύτερη αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας και η επιστροφή των επενδυτών στις μετοχές, ανακόπτει το ράλι των ομολόγων της Ευρωζώνης, χωρίς όμως να πληγώνει ιδιαίτερα ένα ενεργητικό, που πρωταγωνιστεί αναμφίβολα στις αγορές φέτος. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς- που θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες επιλογές σε μία εποχή διαρκών εντάσεων και ανατροπών- καταγράφει νέα μικρή άνοδο σήμερα, στο -0,66%. Έχει έτσι απομακρυνθεί αρκετά από το ιστορικό ναδίρ του -0,743%, που σημειώθηκε την Τρίτη. Άνοδο μίας με δύο μονάδων βάσεων παρουσιάζουν επίσης οι αποδόσεις γαλλικών, βελγικών, αυστριακών, που όμως είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος. 

Στο Νότο η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς αν και νωρίς το πρωί υποχώρησε προς στιγμήν έως και το νέο ναδίρ του 1,53%, λίγο μετά τις 14:00 ενισχύεται στο 1,59% αυξημένη κατά δύο μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού έχει ανέβει από το 0,81% χθες στο 0,89% σήμερα. 

Άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 0,21% παρουσιάζει η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς, που φέτος έχει υποχωρήσει έως και μία ανάσα από το μηδέν, στο 0,02%. Όσο για εκείνη του αντίστοιχου πορτογαλικού, είναι στο 0,22% από 0,16% χθες. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα