Ναυάγιο Φ/Γ πλοίου - Αγνοείται ο Έλληνας πλοίαρχος

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 14:49

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του έλληνα πλοιάρχου του Φ/Γ «Kostas» (σημαίας Ονδούρας) το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Αλγερίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τα υπόλοιπα επτά μέλη του πληρώματος περισυνελλέγησαν από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 66 ν.μ. βόρεια του λιμένα Skikda Αλγερίας.

Το ελληνόκτητο Φ/Γ «Kostas» είχε αποπλεύσει από Ισπανία για Λεμεσό με φορτίο Talifam-melamine. Χθες το βράδυ και ενώ το πλοίο έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω κλίσης μετά από μετατόπιση φορτίου.

Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο χρησιμοποιώντας πνευστή σωσίβια σχεδία και αργότερα περισυνελλέγησαν από το Δ/Ξ «United Moonlight» (σημαίας Λιβερίας), πλην του έλληνα πλοιάρχου, ο οποίος αγνοείται.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του ΥΕΝ ενημέρωσε τα Κέντρα Έρευνας & Διάσωσης Ιταλίας, Τυνησίας και Γαλλίας και είναι σε επαφή με τα παραπλέοντα πλοία «Iceking» και «United Moonlight» τα οποία είχαν λάβει το σήμα κινδύνου και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου πλοιάρχου. Επίσης σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης της Αλγερίας, έρευνες στην περιοχή διεξάγουν δύο περιπολικά σκάφη και ένα αεροπλάνο της Αλγερίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα