«Πράσινο φως» στην εξυγίανση της Pasal

Το Πρωτοδικείο ενέκρινε τη συμφωνία
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 14:28

Με την επικύρωση από το Πρωτοδικείο Αθηνών της συμφωνίας εξυγίανσης της Pasal Development, ανοίγει ο δρόμος για μετατροπή του Athens Heart (ιδιοκτησία έως τώρα τυπικά της Pasal) σε Gazi Outlets.

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Μερική αποπληρωμή των δανείων με τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας της εταιρείας στις τράπεζες και διαγραφή του υπόλοιπου τμήματός τους προβλέπει, μεταξύ άλλων, η συμφωνία εξυγίανσης της Pasal Development με βάση το άρθρο 106β του Ν.3588, η οποία επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 29.8.2019.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για τη συμφωνία με τη Hines για τη μετατροπή του Athens Heart (ιδιοκτησία έως τώρα τυπικά της Pasal) σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο υπό την ονομασία Gazi Outlets, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Pasal, με την υλοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης δεν προβλέπεται ρύθμιση άλλων οφειλών εκτός του τραπεζικού δανεισμού και χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων οι οποίες εξοφλούνται πλήρως, καθώς η εταιρεία δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς, εργαζόμενους ή προμηθευτές. 

Ποιο είναι το σχέδιο
Αναλυτικότερα η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει: 

  • Αποπληρωμή δανείων της Alpha Bank ύψους 46,310 εκατ. ευρώ με τη μεταβίβαση στην τράπεζα ακινήτων αξίας 23,240 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των δανείων θα διαγραφεί, ενώ θα αρθούν και όλες οι υφιστάμενες εγγυήσεις έναντι του συνολικού οφειλόμενου ποσού.
  • Αποπληρωμή δανείου της Eurobank υπολοίπου 13,935 εκατ. με πώληση ακινήτου της εταιρείας στη Χαλκίδα αντί 1,35 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των δανείων θα διαγραφεί, ενώ θα αρθούν και όλες οι υφιστάμενες εγγυήσεις.
  • Αποπληρωμή δανείου της Εθνικής Τράπεζας υπολοίπου 778 χιλ. ευρώ με τη μεταβίβαση στην τράπεζα 2 οικοπέδων έναντι συνολικού ποσού 960 χιλ. ευρώ. Το ποσό που προκύπτει πέραν της υφιστάμενης δανειακής υποχρέωσης θα χρησιμοποιηθεί και για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς την Εθνική Leasing. Στην Εθνική Leasing θα επιστραφεί ακίνητο στο Μοσχάτο για το οποίο υπάρχει σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης και θα αποπληρωθεί ποσό 180 χιλ. ευρώ εντός του 2019 και θα γίνει διαγραφή υπολοίπου της σύμβασης leasing.

Επίσης, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τη διαγραφή υποχρέωσης της Pasal προς την Trastor ΑΕΕΑΠ ύψους 4,9 εκατ. ευρώ και την αποπληρωμή ποσού 255 χιλ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα