Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι μετοχές των εταιρειών Internet, ανέκαμψαν, από τη χειρότερη εβδομάδα που γνώρισαν μετά τον Μάϊο του 2004. οι μετοχές της Yahoo Japan Corp. οδηγούσαν την άνοδο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σε συνδυασμό με την πεποίθηση των επενδυτών, ότι η δίωξη κατά της Livedoor Co., δεν θα βλάψει την προοπτική ανάπτυξης του κλάδου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 124,59 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης των μετοχών των εταιρειών που περιλαμβάνει μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Yahoo Japan και της LG.Philips σημείωνε τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 15.586,92 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Αυστραλία, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν σε άλλες.

Χθες στις ΗΠΑ οι μετοχές ανέκαμψαν από τη μεγαλύτερη υποχώρηση που σημείωσαν σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, καθώς οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της American Express Co. και της Ford Motor Co., εμφάνισαν υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη. Ο Standard & Poor's 500 Index κέρδισε 0,2%, μετά την υποχώρησή του κατά 1,8% στις 20 Ιανουαρίου, έχοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα