SK Corp.: Χαμηλότερη των προβλέψων η μείωση των κερδών

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 08:13

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από ό,τι αναμενόταν μείωση, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας διΰλισης της Ασίας, SK Corp., καθώς οι πωλήσεις της στην Κίνα αυξήθηκαν. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 21%, φθάνοντας στα 482 δισ. ουόν (493 εκατ. δολ.) από 608 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 296,1 δισ. ουόν. Η εταιρεία θα δαπανήσει 512 δισ. ουόν στην αγορά του 7% των μετοχών της, πριν από τις 30 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της SK Corp., επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις εξαγωγές στην Κίνα, για να ισορροπήσει τη μείωση των περιθωρίων κέρδους στην παραγωγή καυσίμου, καθώς το κόστος του αργού πετρελαίου κινείται ανοδικά. Επίσης η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες διΰλισης και σχεδιάζει να αρχίσει την άντληση πετρελαίου από πετρελαιοπηγές στη Βραζιλία, την Υεμένη και το Περού μέσα στα τρία επόμενα χρόνια.

Οι μετοχές της SK Corp. σημείωσαν άνοδο 2.500 ουόν, ποσοστό 4,5%, φθάνοντας στα 58.600 ουόν η μία σήμερα στη Σεούλ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος που σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας από τις 3 Ιανουαρίου. Συνολικά τον περασμένο μήνα, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 11%, έναντι μείωσης 3,5% του δείκτη Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ.

Οι πωλήσεις της SK Corp. σημείωσαν αύξηση 25%, φθάνοντας στα 6,2 τρισ. ουόν, υψηλότερη της ανόδου 19%, που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα