Pixar: Συνεδριάζει το δ.σ. για την προσφορά εξαγοράς από την Disney

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 09:02

ΣΧΕΔΙΑ να συναντηθούν σήμερα, κάνουν οι διευθυντές της Pixar, του στούντιο παραγωγής φιλμ του Steven Jobs, για να σκεφτούν το θέμα της προσφοράς εξαγοράς από την Walt Disney Co., σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή.

Το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας μέσων των ΗΠΑ, Disney, εξουσιοδότησε χθες τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Robert Iger, να προσφέρει περίπου 59 δολ. ανά μετοχή ή περίπου 7 δισ. δολ. για την Pixar σύμφωνα με τους New York Times, επικαλούμενοι ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η εξαγορά της Pixar θα βοηθήσει τον Iger να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στο τμήμα κινουμένων σχεδίων της εταιρείας.

Η Pixar και η Disney αξίζουν περισσότερο μαζί, παρά ξεχωριστά, σύμφωνα με την Laura Martin, αναλύτρια της Soleil Securities, πριν από την ανακοίνωση. H Μartin εισηγείται για τις μετοχές της Disney «buy», αλλά δεν αξιολόγησε τις μετοχές της Pixar.

Ο εκπρόσωπος της Disney, David Caouette, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Και η εκπρόσωπος του Jobs στην Apple Computer Inc., Katie Cotton, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Pixar, οι οποίες το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 33%, υποχώρησαν χθες κατά 19 σεντς, φθάνοντας στα 58,97 δολ. η μία στο Nasdaq. Οι μετοχές της Disney, υποχώρησαν 20 σεντς, φθάνοντας στα 25,52 δολ. η μία. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν απώλειες 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα