Vodafone: 4,9% η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών, μετά τις εξαγορές

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 09:53

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ κατά 4,9% χρήστες συμβλήθηκαν με την Vodafone Group Plc, το τελευταίο τρίμηνο του 2005, μετά τις εξαγορές στις οποίες προχώρησε η εταιρεία, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εκτός Δυτικής Ευρώπης.

Η Vodafone, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, πρόσθεσε 8,33 εκατ. χρήστες στο πελατολόγιό της, συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων που δεν ελέγχει, φθάνοντας τα 179,3 εκατ. χρήστες μέχρι το τέλος του 2005, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Ο αριθμός των νέων συνδρομητών, υπερέβη τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

H ανάπτυξη της εταιρείας, στις κύριες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, θα περιοριστεί από πλευράς πωλήσεων για τρίτο έτος το δωδεκάμηνο έως και τον Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με τη Vodafone. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μείωση, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Arun Sarin εξαγοράζει εταιρείες στην Αφρική, την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία και στοχεύει στα κινητά που αναπαράγουν βίντεο.

Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η Vodafone να προσθέσει 7,13 εκατ. συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, που λήγει τον Δεκέμβριο. Η ανάπτυξη από έτος σε έτος ήταν 3,5%.

Η Vodafone, αγόρασε το 10% της Bharti Tele-Ventures της Ινδίας και αυξάνει το μερίδιό της στην Vodacom Group Ltd. Της Αφρικής. Τον περασμένο μήνα κέρδισε τη δημοπρασία εξαγοράς της τουρκικής

Telsim Telekomunikasyon Hizmetleri AS, μπαίνοντας σε μία αγορά όπου σχεδόν το ήμισυ του λαού έχει κινητά τηλέφωνα. Η Τουρκία, θα καταστεί η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα