Μεξικό: Πουλά μερίδιο 900 εκατ. δολ. σε εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 10:42

ΠΟΣΟΝ περίπου 900 εκατ. δολ., από την πώληση των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων, Grupo Aeroportuario del Pacifico SA, στο ευρύ κοινό, περιμένει να αντλήσει η κυβέρνηση του Μεξικό, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της αύξησης των αεροπορικών ταξιδίων, μετά την είσοδο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην αγορά.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο 85% που κατέχει στην Grupo Aeroportuario del Pacifico, που διαχειρίζεται 12 αεροδρόμια, σε ντόπιους και ξένους επενδυτές, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα προς την αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου. Την πώληση θα διαχειριστεί η Credit Suisse Group.

Η επιβατική κίνηση στο Μεξικό, θα διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια, στα περίπου 40 εκατ. επιβάτες ετησίως, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους άρχισαν τις πτήσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Μία νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ, θα αυξήσει τα δρομολόγια και θα ευνοήσει τα δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Grupo Aeroportuario, στην Γκουανταλαχάρα και την Τιχουάνα, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Grupo Aeroportuario, αυξήθηκε 8,3% το 2005, φθάνοντας στα 14,3 εκατ. επιβάτες.

Το λοιπό μερίδιο 15%, της Grupo Aeroportuario ανήκει σε έναν όμιλο τεσσάρων εταιρειών στον οποίο περιλαμβάνεται η ισπανική Aeropuertos Espanoles y Navegacion Aerea SA και η Actividades de Construcciones y Servicios SA. Οι εταιρείες, αγόρασαν το μερίδιό τους από την κυβέρνηση το 1999.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα