Livedoor: O Hiramatsu θα αντικαταστήσει τον Horie στη θέση του προέδρου

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 11:34

ΣΤΗΝ απομάκρυνση του ιδρυτή της από τη θέση του προέδρου Takafumi Horie, θα προχωρήσει η Livedoor Co., μετά τη σύλληψη του 33χρονου εκατομμυριούχου του Internet, με τις κατηγορίες της απάτης.

Ο Horie θα αντικατασταθεί από τον Kozo Hiramatsu, 60 ετών, έναν αντιπρόεδρο επικεφαλής της Yayoi Co., του τμήματος οικονομικών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Ο Horie, δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σήμερα οι μετοχές των θυγατρικών της Livedoor σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά από την εισβολή των αρχών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκυο στις 16 Ιανουαρίου. Το γεγονός, σηματοδότησε την πτώση των ιαπωνικών μετοχών που οδήγησαν το Χρηματιστήριο του Τόκυο σε αναστολή των διαπραγματεύσεων για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Αλλα τρία στελέχη της Livedoor, συμπεριλαμβανομένου και του υπεύθυνου των οικονομικών της εταιρείας, Ryoji Miyauchi, συνελήφθησαν επίσης χθες και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διοχέτευσης λανθασμένων πληροφοριών για μια εξαγορά, καθώς επίσης και για την υπερεκτίμηση των κερδών. Ο Miyauchi παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Livedoor, υποχώρησαν 31%, φθάνοντας στ 176 γιέν η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτρεπτή υποχώρηση σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 75%, μετά την εισβολή των αρχών στα γραφεία της εταιρείας, περιορίζοντας της χρηματιστηριακή της αξίας κατά 4,8 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Livedoor Auto Co., μιας εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων που ελέγχεται από την Livedoor, σημείωσαν άνδοο 47%, φθάνοντας στα 157 γιέν η μία. Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν στα 373 γιέν η μία, πριν από τις έρευνες των αρμοδίων αρχών την εβδομάδα που πέρασε. Οι μετοχές της Turbolinux Inc., επίσης θυγατρικής της Livedoor και της Dynacity Corp., σημείωσαν σήμερα άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα