Ανοδικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 12:05

Ανοδικά κινείται από την αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος αυτή την ώρα (11:50) ενισχύεται κατά 0,64% και βρίσκεται στις 3.980,83 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 36,7 εκατομμύρια ευρώ.

Από το χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (2,08%), των ΕΛΠΕ (1,24%) και της Βιοχάλκο (1,23%). H Alpha Bank, η Cosmote και η EFG Eurobank σημειώνουν άνοδο γύρω στο 1%.

«Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του Γενικού Δείκτη γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με το ενδιαφέρον να παραμένει στους τίτλους της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και τη φορά της κίνησης να εξαρτάται από την ανάκαμψη της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές», αναφέρει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

Χαρακτηρίζει επίσης αναμενόμενη και δικαιολογημένη εν πολλοίς τη χθεσινή πτώση του Χ.Α. λόγω των σημαντικών κερδών που έχει καταγράψει από την αρχή του έτους ο Γενικός Δείκτης (υπεραπέδιδε κατά 10,11% σε σχέση με το DAX στις 20/1) και αφετέρου, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό (πετρέλαιο, αποτελέσματα δ΄ τριμήνου).

«Ωστόσο, η άνοδος 89 τίτλων χθες και η μετατόπιση της ζήτησης για μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταδεικνύουν τη θετική ψυχολογία των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, η οποία παραμένει αμετάβλητη», εκτιμά η Fortius Finance.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα