Rentokil: Αγοράζει την εταιρεία εντομοκτονιών Ehrlich στις ΗΠΑ

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 13:46

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της J.C. Ehrlich Co. της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ έκλεισε η Rentokil Initial Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία ελέγχου παρασίτων στον κόσμο, αντί του ποσού των 141,8 εκατ. δολ., προκειμένου να μεγαλώσει τη δραστηριότητα κατά των εντομοκτονιών στις ΗΠΑ, με 42 νέα καταστήματα σε επτά από τις ανατολικές πολιτείες.

Η εταιρεία θα αυξήσει κατά 124 εκατ. δολ. τις πωλήσεις της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Doug Flynn επεκτείνει την κλασσική δραστηριότητα της εταιρείας, προκειμένου να αναχαιτίσει την επί τέσσερα χρόνια μείωση των πωλήσεων από τα διάφορα τμήματά της, την παράδοση πακέτων έως τον καθαρισμό γραφείων. Η εξαγορά θα μετατρέψει την εταιρεία στην υπ΄αριθμόν τέσσερα εταιρεία μυοκτονιών στις ΗΠΑ, αρουραίων και κατσαρίδων.

Οι μετοχές της Rentokil σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στις 153,75 πένες η μία στις 9:45 π.μ. στο Λονδίνο με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,78 δισ. λίρες Αγγλίας (4,96 δισ. δολ.). Συνολικά πέρυσι σημείωσαν άνοδο 11%, υστερώντας της ανόδου 17% του δείκτη FTSE 100 Index που αποτελείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εμπορική συναλλαγή, αυτό το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα