Marfin Capital: Με 49% στο «Υγεία» έναντι 2,56 ευρώ ανά μετοχή

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 14:03
UPD:14:18

Το 49% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας «Υγεία» απέκτησε σήμερα η Marfin Capital S.A., θυγατρική εταιρεία της Marfin Financial Group, στο πλαίσιο της δραστηριότητας επενδυτικής τραπεζικής του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόθεση της Marfin, σε συνεργασία με την κα. Ι. Αρβανίτη που διατηρεί τον έλεγχο του 23,8% των μετοχών της «Υγεία», είναι η αναδιοργάνωση της εταιρείας, η περαιτέρω μετοχοποίησή της προς τους γιατρούς που αποτελούν την σπονδυλική της στήλη και η επέκταση των εργασιών της μέσα από στρατηγικές κινήσεις στα πλαίσια της απαραίτητης συγκέντρωσης δυνάμεων και συμπράξεων στο χώρο της υγείας.

Η εξαγορά του 49% της Υγεία έγινε με τίμημα 2,56 ευρώ ανά μετοχή χωρίς να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Financial Group τα οποία ως γνωστόν προορίζονται για την επέκταση του Ομίλου στον τραπεζικό χώρο.

Η διοίκηση της Marfin Financial Group υπολογίζει ότι η κίνηση αυτή θα έχει θετική επίπτωση στα κέρδη της εταιρείας για το 2006 μεταξύ 0,08 Euro και 0,20 Euro ανά μετοχή ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο αντιπρόεδρος της Marfin Financial Group κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε την κα. Ι. Αρβανίτη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε για να προσπαθήσουμε μαζί της, με τις σωστές αναδιοργανωτικές και στρατηγικές κινήσεις, να αναδείξουμε την πραγματική αξία της ΥΓΕΙΑ προς όφελος των μετόχων της, των γιατρών και του λοιπού προσωπικού της, αλλά και των πελατών της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα