Ακαρπη η τριμερής για την Coca-Cola - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 15:25

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στην εταιρεία Coca Cola 3Ε, που έχει ανακοινώσει μείωση θέσεων εργασίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/20/1143855.htm .

Ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, που προήδρευσε σήμερα σε τριμερή διαπραγμάτευση, ζήτησε να μην γίνουν απολύσεις. Η πλευρά της εργοδοσίας, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιαννέλο, δήλωσε ότι δεσμεύεται για μορατόριουμ απολύσεων μόνο κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων και ζήτησε να συζητηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γ. Γεωργόπουλος, έθεσε ως προϋπόθεση την ανάκληση των απολύσεων, τη δέσμευση της εταιρείας ότι δεν θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού και, σε αυτή τη βάση, άφηνε ανοιχτό το περιθώριο συζήτησης για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Η διαπραγμάτευση διεκόπη και οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν χθες. Πάντως η απόφαση για τη συγκεκριμένη μορφή των κινητοποιήσεων από εδώ και πέρα θα ληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία εργαζομένων στην επιχείρηση από την Αθήνα, τη Ρόδο, το Μεσολόγγι και την Κέρκυρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα