ΗΠΑ - Ομιλία του έλληνα πρέσβη σε εκδήλωση του ομίλου «Potomac Exchange»

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 17:50

Τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας περιέγραψε ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, κατά τη διάρκεια γεύματος που οργάνωσε ο όμιλος εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων «Potomac Exchange» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μαλλιάς μίλησε για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως γέφυρα επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης η οποία, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αντιπροσωπεύει μια αγορά 120 εκατομμυρίων καταναλωτών.

Ο έλληνας πρέσβης ανέπτυξε την ελληνική βαλκανική πολιτική που στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων και την ένταξή της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ενώ αναφέρθηκε και στην κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ιδίως στα έργα υποδομής και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς μια ασφαλή και σύγχρονη χώρα.

Ο κ. Μαλλιάς απάντησε επίσης σε ερωτήσεις για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών, τη φορολογική μεταρρύθμιση, και τη σημασία της χώρας ως ενεργειακού κόμβου στα Βαλκάνια, με την κατασκευή των αγωγών για την μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες της Κασπίας στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Στο γεύμα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιρειών Bechtel, Boeing, General Electric, Halliburton, 3M, Northrop Grumman, Lockheed Martin, Daimler Chrysler, Washington Convention & Tourism Corporation, Merrill Lynch και Mitsubishi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα