Philip Morris και Altria εξετάζουν επανένωση δέκα χρόνια μετά το χωρισμό 

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 23:04
UPD:23:06
EPA/ALTRIA / CASEY TEMPLETON HANDOUT

Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε που οι Philip Morris International και η Altria Group αποφάσισαν να διαχωρίσουν τις δραστηριότητές τους. Και τώρα βρίσκονται και πάλι σε διαπραγματεύσεις για να ενώσουν δυνάμεις. 

Πριν από μία δεκαετία υπέκυψαν ουσιαστικά στις πιέσεις επενδυτών, που ζητούσαν υψηλότερα μερίσματα και περισσότερα προγράμματα επαναγοράς μετοχών. Διαθέτουν το ίδιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, στο οποίο ξεχωρίζουν τα Marlboro. H Αltria διαθέτει τα προϊόντα στις ΗΠΑ και η Philip Morris στον υπόλοιπο κόσμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για μία συγχώνευση αποκλειστικά σε μετοχές, η οποία θα δημιουργούσε έναν κολοσσό αξίας άνω των 200 δισ. δολαρίων. Αυτή τη στιγμή η Philip Morris εμφανίζει κεφαλαιοποίηση ύψους 121 δισ. δολαρίων και η Altria περίπου 80 δισ. δολαρίων. 

Έχουν να αντιμετωπίσουν τη συρρίκνωση της ζήτησης για τα τσιγάρα και έχουν και οι δύο επενδύσει σε εναλλακτικά προϊόντα. Η Altria μόλις πέρυσι διέθεσε 12,8 δισ. δολάρια για την αγορά μεγάλου μεριδίου στην εταιρεία ηλεκτρικών τσιγάρων Juul. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις συγχώνευσης, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να προωθήσουν στην αγορά ένα νέο εναλλακτικό προϊόν από τον Σεπτέμβριο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα