Σε πτώση το Χ.Α., άνοδος στην Ευρώπη

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 14:46
UPD:14:54
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της αγοράς ομολόγων. Κινείται με τους δικούς του ρυθμούς και μάλιστα κόντρα στο θετικό κλίμα, που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, εν μέσω προσδοκιών για άμβλυνση των εμπορικών αντιπαραθέσεων, αλλά και σχέδια τόνωσης των οικονομιών. 

Οι πωλητές υπερισχύουν των αγοραστών, αλλά οι απώλειες είναι σχετικές περιορισμένες. Στις 14:35 μμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,6% στις 823,6 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 24,96 εκατ. ευρώ. 

Οι τράπεζες βρίσκονται για ακόμη συνεδρίαση στο επίκεντρο των πιέσεων, με τον δείκτη τους να υποχωρεί 2,2%. Στον αντίποδα ο δείκτης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύεται περισσότερο από 1%. Σημαντικά κέρδη (1,4%) παρουσιάζει επίσης ο κλάδος πρώτων υλών, όπως και εκείνος της τεχνολογίας (+1,1%). 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,4%. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,5% και ο γαλλικός CAC 40 ακολουθεί με άνοδο 0,3%. Περισσότερα είναι τα χαμόγελα στο Μιλάνο, παρά την είδηση για νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,2%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα