SAP: Προβλέπει αύξηση 17% της πώλησης αδειών το 2006

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 09:22

ΑΥΞΗΣΗ τουλάχιστον κατά 17% θα σημειώσουν φέτος οι άδειες λογισμικού, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, SAP AG, μετά τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, που υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης από τις ΗΠΑ.

Η SAP προέβλεψε ότι το 2006 οι πωλήσεις αδειών λογισμικού θα αυξηθούν από 15% έως 17%, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις αδειών θα σημειώσουν αύξηση 13%.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Henning Kagermann, ο οποίος προσέλαβε 3.670 εργαζομένους πέρυσι, επικεντρώνει το ενδιαφέρον στην προσθήκη νέων προϊόντων, ενώ ηγείται μεγάλων εξαγορών, ακολουθώντας μια στρατηγική αντίθετη από την αντίστοιχη της ανταγωνίστριάς της, Oracle Corp., οι οποία προσπάθησε να πλησιάσει την SAP με μια εξαγορά ύψους 18 δισ. δολ., που έκανε πέρυσι.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της SAP αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα 619 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 617 εκατ. ευρώ.

Ο Kagermann, 58 ετών, θα μιλήσει σήμερα για τις προοπτικές και τα κέρδη της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου στη Φραγκφούρτη, στις 10 π.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές της SAP σημείωσαν αύξηση 18% το τελευταίο δωδεκάμηνο, έναντι πτώσης 10% των μετοχών της Oracle, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα