Βαρύ το κλίμα στο Χ.Α., αντιστέκεται η Ευρώπη

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 11:28
UPD:11:30
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με ψυχραιμία αντιδρούν προς το παρόν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στα κλιμακούμενα εμπορικά πυρά. Οι δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο, αλλά οι ρευστοποιήσεις είναι σαφώς πιο συγκρατημένες σε σχέση με τις πρωινές στην Ασία ή εκείνες της περασμένης Παρασκευής στη Wall Street. Ισχυρές είναι οι πιέσεις και για τις ελληνικές μετοχές, μετά και την απόφαση της Moody's να μην εκδώσει νέα αξιολόγηση για τη χώρα μας. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,35%. Απώλειες 0,4% παρουσιάζει ο γερμανικός DAX, ενώ στο ίδιο ποσοστό υποχωρεί και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Οριακές είναι οι απώλειες για τον CAC 40 στο Παρίσι, ενώ το Μιλάνο στέκεται κόντρα στο ρεύμα με τον FTSE MIB να ενισχύεται περίπου 0,4%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών το κλίμα είναι σαφώς πιο βαρύ. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,3% στις 820 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι προς το παρόν μόλις 8,5 εκατ. ευρώ. Στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται και πάλι οι τράπεζες με τον δείκτη τους να κάνει βουτιά 4%. 

Σε μία ένδειξη των αρνητικών διαθέσεων, στο σύνολό τους σχεδόν οι κλάδοι του Χ.Α. βρίσκονται σε αρντικό έδαφος. Μοναδική εξαίρεση εκεινος της υγείας, που ενισχύεται περισσότερο από 2%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα